Jedním vrzem 8 stojanů. ČEZ spustil nové nabíječky na D5

5
Jedním vrzem 8 stojanů. ČEZ spustil nové nabíječky na D5
Fotografie: ČEZ a.s.
  • ČEZ spustil na dálnici D5 u Plzně v každém směru 4 nabíjecí stojany, celkem tedy 8 stojanů
  • Jde o stanice s maximálním nabíjecím výkonem 50 kW

ČEZ ve velkém pokračuje ve stavbě nabíjecích stanic pro elektromobily a zároveň stále častěji staví více stojanů na jednom místě, zejména pak ve vytížených lokalitách, kde lze očekávat silnější provoz elektromobilů. Jedním z takových případů je i nově zprovozněná nabíjecí stanice na dálnici D5 u Plzně (přesné umístění najdete v naší mapě nabíjecí stanic) u čerpacích stanic Benzina, kde ČEZ pro elektromobilisty přichystal rovnou 4 nabíjecí stojany v každém směru, tedy celkově 8 rychlonabíjecích stojanů.

ČEZ

Jedná se o standardní stojany ABB s maximálním výkonem 50 kW, které už pro modernější elektromobily výkonově nemusí dostačovat, nicméně jde o lokalitu s přípravou na snadnou instalaci rychlejších nabíjecích stanic. Jak nám zástupci ČEZu potvrdili, provozovatel se chystá na rozsáhlejší instalaci rychlejších nabíjecích stanic v příštím roce s tím, že první stanice by měly být zrychleny už na konci toho letošního, zatím ale bez podrobností o tom, které lokality by se zrychlení mohly dočkat.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Když si vezmu, jak to před 3 lety bylo zoufalé a v Jižních Čechách se ani nedalo pořádně nabíjet, tak je to dnes nádhera. Pokud někdo řekne že je málo nabíječek, ať zkamení :)
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
No dobré, ale aspoň 1 až 2 ze čtyř mohly už být 150 kW. Takto mi to připadá jako ošizené.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze