Jak funguje sdílení účtu a tarifu pro nabíjení elektromobilů u ČEZu?

Jak funguje sdílení účtu a tarifu pro nabíjení elektromobilů u ČEZu?
Fotografie: cez.cz
  • Pod jedním účtem můžete mít celkem čtyři osoby včetně primárního člena, ale jedná se pouze o lidi z užší domácnosti
  • Zaměstnanci nebo spolupracovníci v jedné firmě musí mít každý vlastní účet
  • ČEZ bude využívání kontrolovat a podmínky případně zpřísní

ČEZ spustil novou aplikaci pro nabíjení na nabíjecích stanicích a využívat můžete také webové rozhraní. Dobrou zprávou je, že pod jedním účtem a jedním tarifem, který platíte, můžete mít celkem čtyři uživatele (včetně primárního člena). Přesné podmínky využití jsme zjišťovali přímo u pracovníků sekce elektromobility ČEZu.

Nabíjecí stanice ČEZ: jak funguje a kolik stojí nový systém?

Celkem můžete do vašeho uživatelského účtu a ke sdílení jednoho tarifu pozvat tři další osoby, avšak rozhodně nejde o kamarády/zaměstnance/spolupracovníky. Sdílení účtu je totiž určeno pouze pro členy úzké rodiny. Vše se má tak, že pod jedním tarifem můžete mít blízké členy rodiny, kteří sdílí jednu domácnost. Typicky jde tak o případ, kdy má rodina 2 nebo více elektromobilů/plug-in hybridů – jedno větší auto s delším dojezdem a pak například dva městské elektromobily. V takovém případě tak nemusí mít rodina tři uživatelské účty a platit tři paušály, ale podělí se pouze o jeden. Naopak sdílení účtu je zapovězeno firmám. Každý zaměstnanec/spolupracovník musí mít separátní účet i tarif, rovněž není možné účet sdílet s kamarády, známými nebo širší rodinou.

Nabíjecí stanice ČEZ

Striktní podmínky pro sdílení účtu zatím ve smlouvě či obchodních podmínkách nejsou uvedeny, nicméně ČEZ bude situaci monitorovat a pokud se bude systém zneužívat, zavede daleko striktnější podmínky. Jejich příkladem může být například sdílení účtu jen pro uživatele se stejným trvalým bydlištěm.

Diskuze ke článku
Petr
Prosím, jak se dá účet zneužít, když platím stejně za KW? Jako že si několik lidí koupí max tarif a budou se střídat o čip? To by musel být ČEZ s cenou někde jinde.
Marek
Ježiši to je kravina tenhle článek. A když jako zapnu někoho na druhé straně republiky z mýho účtu a telefonu který mě před tím zavolá tak mě jako zavřou do vězení?
S mým účtem si můžu dělat co chci, proto je to můj účet. A jaký si vezmu tarif je na mě a jak ho budu využívat.
Neberte ty drogy už v té vaší redakci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze