Jaguar s výkonem přes tisíc koní? Prohnat ho můžete i vy! Jak je to možné?

Jaguar s výkonem přes tisíc koní? Prohnat ho můžete i vy! Jak je to možné?
  • Jaguar Vision Gran Turismo Coupe má výkon 1 020 koní
  • Ke stažení ve hře Gran Turismo bude už koncem listopadu

Jaguar byla jedna z prvních automobilek, která na trh přivedla konkurenci pro vozy od Tesly. V podstatě šlo o první elektromobil s jiným logem než od americké automobilky, který nabídl zajímavé vlastnosti. Později pak na trh přišlo Audi e-tron a Mercedes EQC.

Ale zpátky k Jaguaru. Automobilka má totiž zcela nový elektromobil, který je však pouze ve formě pixelů na vašem displeji. Ne, nejde o žádný koncept, ale hotové auto, které je určeno pro počítačovou hru Gran Turismo, jak píše carscoops.com. Jmenuje se Jaguar Vision Gran Turismo Coupe.

O pohon se stará trojice elektromotorů. Ve výjezdu ze zatáčky po zašlápnutí plynového pedálu, popřípadě stisknutí tlačítka na vašem ovladači, auto vystřeli vpřed díky výkonu 1 020 koní a točivému momentu 1 200 Nm. Při startu vám na zrychlení na 100 km/h stačí méně jak dvě sekundy a na cílové rovince se můžete prohánět až 322 km/h. Jaguar se podělil také o rozložení hmotnosti, které je v poměru 50:50. Jak jinak, že?

Maximální hmotnost nepřesáhne 1 400 kilogramů. Na 1,37 kilogramu zde máte sílu jednoho koně, což je neskutečný poměr. Škoda, že si tuto bestii můžeme vyzkoušet pouze virtuálně, a to konkrétně ve hře Gran Turismo, kde bude ke stažení už koncem listopadu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze