Jaguar Land Rover a BMW Group budou spolupracovat na elektrických pohonech

Jaguar Land Rover a BMW Group budou spolupracovat na elektrických pohonech
Fotografie: BMW
  • BMW Group bude přispívat znalostmi z vývoje elektromobilu BMW i3
  • Jaguar má zase zkušenosti s SUV modelem I-PACE
  • Obě automobilky budou šetřit náklady díky společnému vývoji

Skupina BMW Group a Jaguar Land Rover dnes potvrdily, že spojují své síly při vývoji elektrických pohonných jednotek příští generace, které podporují rozvoj elektrifikačních technologií. BMW Group a Jaguar Land Rover sdílejí stejnou strategickou vizi technologií šetrných k životnímu prostředí a technologií orientovaných na budoucnost.

BMW i3s, BMW i3 a BMW i8

BMW Group přináší dlouholeté zkušenosti s vývojem a výrobou několika generací elektrických pohonných jednotek ve vlastní režii od té doby, co v roce 2013 uvedla na trh BMW i3. Příští rok představí skupina BMW už pátou generaci pohonné jednotky své technologie eDrive.

Automobilový průmysl prochází prudkou transformací. Spolupráce je klíčem k úspěchu i v oblasti elektrifikace. Ve společnosti Jaguar Land Rover jsme našli partnera, jehož požadavky na budoucí generaci elektrických pohonných jednotek výrazně odpovídají našim. Společně máme možnost efektivněji uspokojit potřeby zákazníků zkrácením doby vývoje a rychlejšího uvedení vozidel i nejmodernějších technologií na trh,“ řekl Klaus Fröhlich, člen představenstva BMW AG odpovědný za vývoj a výzkum.

Spolupráce umožňuje skupině BMW a společnosti Jaguar Land Rover využít nákladové efektivnosti vyplývající ze společného budoucího vývoje a nákladů na plánování výroby.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze