Jaguar F-PACE dostal facelift. Potěší solidním dojezdem čistě na elektřinu

Jaguar F-PACE dostal facelift. Potěší solidním dojezdem čistě na elektřinu
Fotografie: Jaguar
  • Rozšíření se dočkala výbava i nabídka pohonných jednotek
  • Do prodeje vůz vstoupí začátkem října
  • Vrcholem klasické nabídky se stane plug-in hybrid s výkonem přes 400 koní

Jaguar F-PACE se představil již v roce 2015, a tak není divu, že přišel jeho dlouho očekávaný facelift. S prvními informacemi o omlazeném britském SUV přichází autoexpress.co.uk a novinka přináší celou hromadu změn. Mezi ty hlavní se řadí elektrifikované pohonné jednotky, které završí naprosto nová plug-in hybridní verze. Po stránce designu se toho změnilo jen minimum.

Vůz vypadá stále stejně a vlastně je tu nový jen přední nárazník s přepracovanými chladicími otvory. Vzadu jsou pak umístěna o něco jinak tvarovaná koncová světla s grafikou z nové generace modelu F-Type. Tím však venkovní změny končí. Podstatnou část novinek totiž najdeme pod karoserií. Začněme ale v kabině, kde se objevuje naprosto nová palubní deska. Odlišné jsou také výdechy klimatizace a středová konzole s integrovanou dotykovou obrazovkou

Ta disponuje úhlopříčkou 11,4" a drobných změn se dočkaly také výplně dveří s jinak umístěnými klikami. Mezi hlavní novinky patří klimatizace s filtrací PM2.5. Díky tomu by se mělo posádce lépe dýchat, protože tento stupeň zachytí škodlivé částice od velikosti 2,5 mikrometru, což může být i prach, jenž prochází plícemi až do krevního oběhu.

Do nabídky motorizací vstoupil základní benzinový čtyřválec bez elektromotoru. Ten nabídne 161/202 koní, v závislosti na zvolené verzi. Nad ním pak stojí naftový třílitr s výkonem 300 koní. Dále bude k dispozici čtyřválcový přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu 2,0 litru a výkonu 247 koní + šestiválec o objemu 3,0 litru s mild-hybridní technikou a výkonem 396 koní. Všechny motory jsou pak spárovány s osmistupňovým automatem ZF a řemenem poháněným startérem-generátorem.

Vrcholem se pak stává plug-in hybrid s označením P400e. Ten kombinuje dvoulitrový benzinový čtyřválec s elektromotorem, což dává kombinovaný výkon 404 koní. V podlaze vozu jsou uloženy lithium-iontové baterie s kapacitou 17,1 kWh, které při plném nabití umožní dojezd čistě na elektřinu do vzdálenosti až 53 kilometrů (dle metodiky WLTP). A co se týče prodejů, novinka půjde objednávat od začátku října letošního roku. Naopak plug-in hybridní verze vstoupí do prodeje až na jaře příštího roku.

Technické parametry Jaguar F-Pace (2020) Plug-in hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 733 × 1 936 × 1 650 mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon297 kW, 404 koní, točivý moment: 640 Nm
Baterie19,2 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 35 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze