Hyundai i20 facelift dostal české ceny. Mild hybrid stojí pod půl milionu Kč

Hyundai i20 facelift dostal české ceny. Mild hybrid stojí pod půl milionu Kč
Fotografie: Hyundai
  • Nabídka motorů se nezměnila, výbavových linií je v ceníku méně
  • Základní ceny povyrostly, ale mírně se zlepšila standardní výbava
  • Pětiletá plná záruka bez omezení kilometrů zůstává

Třetí generace subkompaktního hatchbacku Hyundai i20 se dočkala po více než třech letech faceliftu. Vyrábět se bude pro Evropu i nadále v tureckém İzmitu od podzimu, nedlouho poté se dostane i na český trh. Provedené změny lze hodnotit jako kosmetické, nabídka pohonů Smartstream pro náš region zůstává beze změn. Figuruje v ní jak základní atmosférický čtyřválec 1.2i, tak dvě verze přímovstřikového turbotříválce 1.0 T-GDI, z nichž si ta silnější o výkonu 120 k pomáhá 48V mild hybridní soustavou ISG a inteligentní spojkou iMT, která dokáže samočinně odpojit motor při jízdě výběhem a plachtit s vypnutým motorem. V českém ceníku figurují čtyři linie Start, Comfort, Smart a Style, sportovně laděný paket N Line vypadl. K výbavě Comfort je nadále k mání paket Club, který zlevnil z 20 000 na 10 000 korun. Vypadlo z něj totiž rádio s DAB, MP3, USB, které se stalo součástí standardu pro Comfort, spolu s dotykovým displejem a AA/ACP.

Dynamický design dostal při faceliftu jen lehké retuše, na přání je k mání dvoubarevné provedení s černou střechou

Základní ceny plošně stouply o 20 000 až 30 000 tisíc korun, za nejlevnější mild hybrid v linii Smart nyní zaplatíte v akčním ceníku 489 990 Kč místo stávajících 459 990 Kč. V ceně dostanete 16" litá kola, LED světlomety s přisvěcováním do zatáčky, tónovaná okna, sadu bezpečnostních a jízdních asistentů, malý kožený paket, elektrické ovládání všech oken a zrcátek, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, manuální klimatizaci, světelný senzor, digitální přístrojový štít, zadní parkovací senzory a kameru, dvojitou podlahu a fixační síť zavazadelníku, přední loketní opěrku, bezdrátovou nabíječku mobilů, 6 reproduktorů a zadní USB-C nabíječku. Paket Climate za 15 000 Kč přidává vyhřívání předních sedadel a volantu plus zatmavená zadní boční okna.

Vrcholnou linie Style s hybridem Hyundai nacenil o 50 000 korun výše, přidává však řadu stylových prvků, vylepšené asistenty, vyhřívaná sportovní sedadla, vyhřívaný volant, bezklíčový přístup, dešťový senzor, přední parkovací senzory, automatickou klimatizaci, samostmívací zrcátko, ambientní osvětlení, integrovanou on-line navigaci, telematický systém Bluelink a tříletou bezplatnou aktualizaci map OTA (dosud pětiletá). Doplatit lze pro obě linie automatickou sedmistupňovou převodovku DCT za 40 000 Kč, dvoubarevné provedení s černou střechou za 12 000 Kč, pastelový lak za 5 000 Kč a metalický za 13 900 Kč.

Technické parametry Hyundai i20 facelift (2023) 1.0 T-GDI Mild Hybrid iMT

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, ? × ? × ? mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon88 (88) kW, 120 (120) koní
Baterie?
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od489 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze