Hybridní autobusy Volvo budou novou posilou veřejné dopravy v Belgii

Hybridní autobusy Volvo budou novou posilou veřejné dopravy v Belgii
Fotografie: Volvo Bus
  • Jedná se o hybridní autobus Volvo 7900 S-Charge
  • V čistě elektrickém režimu dokáže autobus jet rychlostí až 50 km/h

V Belgii se rozhodli, že půjdou naproti ekologické veřejné dopravě. Důkazem je nová objednávka hybridních autobusů Volvo, která je součástí plánu TEC zařadit do své flotily 430 hybridních autobusů. Cílem je nabídnout ve Valonsku atraktivní, udržitelnou a efektivní veřejnou dopravu. Belgický provozovatel veřejné dopravy Opérateur de Transport de Wallonie (dále OTW) známý pod obchodním názvem TEC se už dříve rozhodl pro autobusy značky Volvo. Objednávka 97 kusů autobusu Volvo 7900 S-Charge je výsledkem výběrového řízení a uzavření rámcové smlouvy. Ta navazuje na předchozí dodávky 64 autobusů Volvo 7900 S-Charge v roce 2021. V roce 2018 bylo dodáno asi 100 elektrických hybridních autobusů.

Nová vozidla budou nasazena do provozu v belgickém regionu Valonsko. Objednávka je součástí širšího plánu OTW-TEC doplnit svůj vozový park o 430 hybridních autobusů. Po jejich kompletním dodání bude OTW-TEC provozovat 293 kompletních autobusů Volvo a 177 vozidel na podvozku Volvo s nástavbou Jonckheere. „Velice nás těší, že OTW-TEC si i nadále objednává naše elektrifikované autobusy a můžeme pokračovat v naší spolupráci při zajišťování udržitelné dopravy v Belgii,“ uvedl Bas Dubois, ředitel společnosti pro Benelux.

Autobus Volvo 7900 S-Charge byl na trh uvedený již v roce 2020. Nyní se používá ve více než 25 zemích. Nevyžaduje dobíjecí infrastrukturu, protože se průběžně dobíjí za provozu rekuperováním energie při brzdění a jízdě z kopce. V čistě elektrickém režimu dokáže ujet až jeden kilometr cestovní rychlostí až 50 km/h. Dokáže tak naplnit různé potřeby veřejné dopravy ve městech. Dalšími výhodami jsou výrazná úspora paliva, nižší emise a nízká hladinu hluku z pohledu cestujících i obyvatel města.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze