Huawei Stelato S9 je luxusní sedan s dojezdem až 816 km na jedno nabití

1
Huawei Stelato S9 je luxusní sedan s dojezdem až 816 km na jedno nabití
Fotografie: Huawei
  • Výrobce dodává vůz ve dvou provedeních se shodnou kapacitou baterie 100 kWh
  • Z 30 na 80 % se má nabít za pouhých 15 minut

Ačkoliv se na našem trhu značka Huawei v poslední době soustředí především na oblast wearables, doma se jí daří ve spolupráci s pekingským automobilovým výrobcem BAIC Group uvádět skutečně zajímavé elektromobily. Jedním z nich je i Stelato S9, který na první pohled zaujme svou okázalostí a nejrůznějšími prvky luxusu.

Huawei Stelato S9 je dodáván v provedení Max a Ultra s cenou startující zhruba na 1,5 milionu Kč. Potěší, že oba modely disponují velkou 100kWh baterií, která má podle CLTC zajišťovat dojezd až 816 kilometrů u provedení Max a 721 kilometrů u verze Ultra. Obě provedení slibují schopnost nabít se z 30 % na 80 % za pouhých 15 minut, tedy doplnit polovinu kapacity baterie (v tomto případě se lze bez náročnějšího počítání dovtípit, že se jedná o rovných 50 kWh) velmi rychle, což přijde vhod například při delších dálničních přejezdech. Dle našich zkušeností s BYD Seagull, což je sice městský vůz, navíc CLTC víceméně odpovídá realitě, reálný dojezd však pochopitelně odhalí až první testy.

Z bezpečnostních systémů nechybí Advanced Driving System 3.0 pro inteligentní asistované řízení, vůz rovněž dokáže detekovat a zabránit kolizi v osmi různých směrech. Uvnitř vozidla se lze těšit na královský požitek z jízdy. Nechybí tzv. zero-gravity sedadla, 32" vyjížděcí obrazovka a pochopitelně ani různé AI vychytávky či navázání na ekosystém Huawei. Z fotografií zaujme rovněž výrazně zploštělý volant, luxusní prošívání sedadel a evidentně i velmi výkonný audiosystém.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Michal Vaner
Michal Vaner
No já nevím, 30-80 za 15 minut mi nijak zvlášť rychlé nepřijde. Nedávají Korejci 10-80 za 16 minut?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze