HoppyGo odhaluje, kolik se dá vydělat sdílením aut

2
HoppyGo odhaluje, kolik se dá vydělat sdílením aut
Fotografie: HoppyGo
  • Na platformě HoppyGo pronajímá svá auta přes 1 400 majitelů, kteří si rozdělili za loňský rok více jak 15 milionů korun
  • Nejčastěji sdílenými vozy byly Škoda Fabia, Škoda Octavia a Ford Transit
  • Průměrný pronajímatel zapůjčil svůj vůz 12krát za rok a vydělal si 23 636 Kč
  • HoppyGo registruje méně než 1,3 % pojistných událostí z celkového počtu zápůjček

Rekordní výsledky P2P carsharingu HoppyGo z roku 2020 přinesly pronajímatelům aut meziročně o 24 % větší výdělek v celkové výši přes 15,4 milionů korun. HoppyGo přináší přehled TOP 10 nejaktivnějších pronajímatelů z řad soukromých osob a jejich vozů spolu s jejich výdělky, které se na prvním místě v žebříčku vyšplhaly až na 287 595 Kč. Rostoucí zájem uživatelů o zápůjčku aut přes HoppyGo přináší majitelům aut vítanou formu pasivního přivýdělku, který se neustále zvyšuje. V rámci rozšiřování vozového portfolia je pro HoppyGo letos důležitý především nábor nových pronajímatelů s cílem navýšení počtu dostupných vozů o desítky procent.

HoppyGo má za sebou rekordně úspěšný rok a počet registrovaných uživatelů přesáhl hranici 100 tisíc. Rekordní výsledky HoppyGo ocenili také pronajímatelé aut – průměrný majitel loni zapůjčil svůj vůz 12krát a vydělal 23 636 Kč. Nejvýdělečnější vozy jsou Škoda Fabia, Škoda Octavia a Ford Transit. Výjimkou byla pouze letní sezona, kdy byly velmi žádané také obytné dodávky upravené pro kemping, kabriolety a sportovní vozy na slunečné víkendy nebo vozy typu kombi s nízkou spotřebou na delší trasy.

Rostoucí trend sdílení aut poskytuje stále širšímu okruhu lidí možnost, jak nechat své auto vydělávat v době, kdy ho nevyužívají. Pronajímatelé aut si díky HoppyGo mnohdy zaplatí nejen celoroční provozní náklady, které musí každý rok platit, ale získají také nový zdroj pasivního příjmu. Letos očekáváme růst zájmu o sdílené automobily v řádu vyšších desítek procent a výdělky majitelů tak s jistotou dosáhnou historických maxim. Vzhledem k tomu, že je naším cílem nabídku neustále rozšiřovat, stále vítáme nové majitele aut, kteří své auto nepoužívají každý den a chtějí si přivydělat. Zároveň odměňujeme stávající uživatele, kteří ke sdílení aut pozvou svého kamaráda, nebo známého. Pokud půjde o nového řidiče, dostanou slevový voucher v hodnotě 500 Kč a pokud do platformy pozvou nového pronajímatele, získají 1 000 Kč,” uvedl Robin Švaříček, CEO HoppyGo.

HoppyGo přitom není doménou pouze Prahy a své služby nabízí v 70 ze 76 okresů České republiky, tedy ve více než 240 českých obcích a městech. Zájem o sdílenou mobilitu je velký například také v Brně, kde si pronajímatelé aut v minulém roce rozdělili přes 1,4 milionů korun a průměrný majitel vozu si přišel na 24 280 Kč. V Brně se nejčastěji půjčuje Škoda Octavia, Ford Focus a VW Golf.

Koncept P2P carsharingu si získal pevné místo na poli sdílené a cirkulární ekonomiky a svým pojetím kladoucím důraz na zodpovědný přístup a udržitelnost oslovuje jak nové uživatele, tak majitele aut. Rostoucí důvěru obou stran potvrzuje například možností vycestovat s více jak 80 % všech vozů do zahraničí nebo ochotou pronajímatelů vůz přistavit až ke dveřím zájemce. Důležitým aspektem je poskytování služeb pouze ověřeným uživatelům, díky čemuž HoppyGo registruje méně než 1,3 % pojistných událostí z celkového počtu zápůjček. Zároveň je v ceně každého pronájmu vždy zahrnuto havarijní pojištění, které kryje všechna běžná rizika.

Na platformě pro sdílení aut HoppyGo v současné době aktivně pronajímá auta 1 400 majitelů, celkový vozový park tak nabízí přes 2 300 vozidel a více než 300 modelů vozů nejrůznějších značek. V rámci rozšiřování vozového parku je pro HoppyGo letos důležitý zejména nábor nových aut, kdy počet dostupných vozů plánuje navýšit o desítky procent, a nabídnout tak ještě širší výběr než doposud. Kapacita není omezena a zapojit se může každý, kdo své vozidlo nepoužívá každý den a chce si přivydělat. Není potřeba podepisovat žádné dlouhé smlouvy, majiteli vozu stačí rychlá registrace se snadným ověřením dokladů.

Tabulka TOP 10 nejaktivnějších pronajímatelů z řad soukromých osob za rok 2020

Pořadí Pronajímané vozy Vydělaná částka
1. Škoda Fabia, Škoda Octavia, Škoda Superb 287 595 Kč
2. 2× Škoda Fabia 216 352 Kč
3. BMW Z4, Ford Mustang 182 855 Kč
4. 2× Škoda Fabia, Škoda Octavia 163 125 Kč
5. Ford Fusion, Dacia Logan 131 169 Kč
6. Ford Mustang 127 590 Kč
7. Audi A5 126 190 Kč
8. Mazda MX-5 120 598 Kč
9. Škoda Octavia, Dodge Challenger 115 604 Kč
10. BMW 3 112 267 Kč
Diskuze ke článku
Dominik Debef
Dominik Debef
1400 lidi kdyz si rozdělí 15mega...to je zaokrouhlene 10000/ks. Průměr 23000 je teda co? 🤔
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Moje EV vydělá za rok taky podobnou částku, nemusím půjčovat, neplatim dálnice,městské parkování zdarma ,nedelam oleje a filtry, pri rozjezdech jsem prvni, mam úsměv na tváři a pivko v ruce 🍺💪🌝

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze