Generals Motors ukázalo elektrické autonomní auto pro sdílené jízdy

Generals Motors ukázalo elektrické autonomní auto pro sdílené jízdy
  • Jmenuje se Cruise Origin
  • Zvládnout má ujet až 1,6 milionů kilometrů

Generals Motors odhalilo elektrické autonomní vozidlo, které bude sloužit pro sdílené jízdy. Jeho jméno je Cruise Origin a společně s Generals Motors na něm pracovala Honda.

Mnoho informací však není známo. Víme, že se jedná o nejnovější techniku pohonu, kterou bude využívat také Bolt, o čemž informuje electrek.co. Autonomní elektromobil má zvládnout najezdit jeden milion mil, tedy 1,6 milionů kilometrů. Půjde však vyloženě o model, který bude sloužit pro sdílení jízd, nebudete si ho moci pořídit do osobního vlastnictví. Výkonný ředitel Generals Motors, Dan Ammann, řekl: „Lidé, kteří by se naučili využívat Cruise Origin a prodali by své vlastní auto, by ročně mohli ušetřit 5 tisíc dolarů (112 tisíc Kč).“

Auto je samozřejmě vybaveno nejmodernější technikou, senzory a tak podobně. Jak můžete vidět na videu, v interiéru je spousta místa. Otázka je, kdy takové auto začne v ulicích pravidelně jezdit. Představa elektrického auta pro sdílené jízdy, které zvládne najezdit 1,6 milionů kilometrů, je sice hezká, ale dokud nebudeme mít k dispozici plnohodnotné autonomní řízení páté úrovně, tak jde spíše jen o pohled do budoucnosti. A kdo ví, jak moc blízká, nebo daleká budoucnost to je.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze