Ford se toho nebojí. Představil elektrokola s označením Mustang a Bronco

4
Ford se toho nebojí. Představil elektrokola s označením Mustang a Bronco
Fotografie: Ford
  • Obě kola mají 750W motor a umí jet až 42 km/h
  • Ford využil pro vývoj elektrokol firmu N+
  • Ve výbavě nechybí LCD panel, speciální pneumatiky a LED světla

Ford Bronco a Ford Mustang jsou dva nejzajímavější modely americké značky za posledních mnoho desítek let. Nyní se Ford a firma N+ – lídr v cyklistických technologiích – spojili, aby přenesli výkon a ducha obou modelů prostřednictvím řady nových oficiálně licencovaných modelů eBike. Ano, je tomu skutečně tak. Nyní lze zakoupit modely Mustang a Bronco v jednostopé podobě. „Známe vášeň a vzrušení, které se odemkne, když lidé usednou za volant Bronca a Mustangu,“ řekl Tyler Hill, licenční manažer globální značky Ford. „Tato nová elektrokola umožní více lidem zažít dobrodružného ducha Bronca a nadšení z Mustangu od chvíle, kdy uchopí řídítka.“ Elektrokolo Bronco, inspirované robustním výkonem a designem populárního SUV, je vybaveno výkonným 750W motorem namontovaným na náboji, který generuje točivý moment 85 Nm.

Toto elektrokolo navržené s duálním systémem odpružení inspirovaným GOAT (Goes Over Any Type of Terrain) a pohodlným sedlem ve stylu motocyklu nabízí zážitek z jízdy, který odráží dobrodružného ducha modelu Bronco. Baterie kola se nabije za 3,5 hodiny, ujet lze až 96 km na jedno nabití a maximální rychlost elektrokola je omezena na 42 km/h. Nechybí čtyřpístkové hydraulické brzdy, pneumatiky Pirelli Scorpion Enduro M v rozměru 27,5" x 2,6" a LED světla pro lepší viditelnost za šera či tmy. Ve výbavě je samozřejmě i barevný LCD panel, který jezdci slouží jako plnohodnotné informační centrum. Model Bronco eBike lze zakoupit v deseti různých barvách a základní cena činí 4 500 amerických dolarů (v přepočtu 104 tisíc Kč).

Oproti tomu Mustang eBike slaví 60. výročí tohoto modelu a při té příležitosti jsou k dostání hned dvě verze: eBike a eBike 60th Anniversary Edition. Opět je zde 750W elektromotor, který poskytuje točivý moment 85 Nm pro výjimečný výkon. I zde platí možnost jet rychlostí až 42 km/h, dojezd až 96 km a odlišnosti začínají ve výbavě. Tohle elektrokolo totiž dostalo kromě jiného designu i semi-slick pneumatiky Pirelli Angel GT. Ty optimalizují Mustang eBike pro vysokou rychlost a nejlepší ovladatelnost. Zároveň se díky tomuto typu obutí zvyšuje bezpečnost a sebevědomí jezdce. Cena za Mustang eBike činí 4 tisíce dolarů (v přepočtu 92,5 tisíce Kč), přičemž speciální edice 60th Anniversary Edition je kusově omezena. Dostupná je výhradně u prodejců Ford v USA, a to na vyžádání.

Diskuze ke článku
Miloš Sklenář
Miloš Sklenář
A zase tady máme elektromopedy, vydávané neznalým autorem za elektrokola... 👎
Karel Mička
Karel Mička
Že by debilní legislativa

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze