Firma ONE představuje novou baterii. Nabídne ohromnou kapacitu a dojezd

4
Firma ONE představuje novou baterii. Nabídne ohromnou kapacitu a dojezd
Fotografie: ONE
  • Nová baterie si zachovala standardní rozměry
  • Díky ohromné kapacitě nabídne nevídaný dojezd
  • Tesla Model S LR s ní ujela přes 1 200 km na jedno nabití

Nedávno představený Mercedes-Benz EQXX všem vyrazil dech, za což mohl hlavně dojezd atakující hranici 1 000 km. Jenže posouvání limitů v oblasti dojezdu elektromobilů zřejmě teprve začíná, o čemž svědčí nová zpráva, s níž přichází insideevs.com. Na trhu se totiž objevuje nedávno vzniklá firma ONE z amerického Michiganu. Ta představila nový produkt, kterým je baterie s kapacitou 207,3 kWh. Tu technici firmy následně instalovali do Tesly Model S Long Range a světě div se, na světě je další rekord v oblasti dojezdu elektromobilů. Sluší se připomenout, že ve standardní výbavě nabídne Model S LR baterii s kapacitou „pouze“ 103,9 kWh.

Díky větší baterii se dojezd Tesly během zkoušek vyšplhal až na 752 mil, což je v přepočtu 1 210 km! Vůz se přitom rozhodně neschovával za návěsem kamionu a spáry v karoserii nebyly nikterak zaslepeny. Americký výrobce tak dokázal, že i s elektromobilem se dá za běžných podmínek ujet tolik, co do nedávna s velmi úsporným vozem s naftovým motorem. Navíc byl ve srovnání se standardní baterií Tesly nový akumulátor stejně velký. Nová baterie se jmenuje Gemini.

Diskuze ke článku
Mirek Toman
Mirek Toman
Ještě cena a životnost,plus rychlost dobíjení a je to........
Lumir Vitha
Lumir Vitha
Pokud vím, kdesi u Ostravy se už dlouho buduje fabrika na naprosto převratné baterie, které taky umožní téměř nekonečný dojezd a nabíjení rychlostí blesku...
Jakási firma Nikola představila plně elektrický kamion. Bohužel, jak se ukázalo, napájený nikoli z baterky, ale ze sítě.
Ergo - dokud to nebudou sériově vyrábět a prodávat to za rozumnou cenu, bude to pro mě jen další báchorka o úžasných bateriích, které nikdy nikdo neviděl, a nejspíš asi ani neuvidí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze