Elon Musk komentuje: Tim Cook mě do háje nikdy neposlal

1
Elon Musk komentuje: Tim Cook mě do háje nikdy neposlal
Fotografie: Tesla
  • Před pěti lety měla Tesla zlomek dnešní hodnoty
  • Elon Musk uvažoval o jejím prodeji
  • Nikdy však nejednal s Timem Cookem

Možná si ještě pamatujete, že před pěti lety prosákly médii zprávy o tom, že měl Apple zájem převzít automobilku Tesla. Ta se tehdy potácela ve finančních problémech a nebylo jisté, zda jejím investorům nedojde trpělivost. Jenže kolem toho, jak se celá událost odehrála, koluje celá řada fám. Ta nejšťavnatější praví, že neúspěšný telefonní rozhovor s Elonem Muskem zakončil šéf Applu Tim Cook slovy „F**k you!“ Mělo to být údajně proto, že Musk trval na setrvání v pozici výkonného ředitele Tesly, s čímž ovšem protistrana nesouhlasila.

Problém je v tom, že takto ono jednání popisuje pouze Tim Higgings, novinář Wall Street Journal. Podle insideevs.com oba údajní aktéři tento scénář vehementně popírají a tvrdí, že spolu o této věci nikdy nehovořili. Pouze Elon Musk prý projevil zájem o setkání s Timem Cookem, nedočkal se však žádné reakce.


Tato pikantní historka se stala mezitím virálem a dodnes mezi fanoušky koluje. Proto se ji Elon Musk rozhodl znovu veřejně popřít: „Nikdy jsme si s panem Cookem nepsali, ani nevolali. Pouze jsem tehdy požádal o schůzku s Timem Cookem, na níž jsem chtěl probrat možné převzetí Tesly společností Apple. Jenže pan Cook neměl zájem a dál už se nic nestalo. Tesla tehdy měla 6% hodnotu oproti dnešnímu stavu."