Elektrický Morgan EV3 dorazí už příští rok. Ujede skoro 200 kilometrů

Elektrický Morgan EV3 dorazí už příští rok. Ujede skoro 200 kilometrů
  • Nejedná se o první elektrický model, který kdy Morgan ukázal
  • V roce 2012 byl k vidění koncept E, který ukazoval zájem automobilky o elektrifikaci
  • Morgan EV3 bude prvním sériově vyráběným elektrickým modelem značky
  • Výkon bude 56 koní a hmotnost má klesnout pod 500 kilogramů

Morgan EV3, první elektrický automobil sériové výroby v historii společnosti, dorazí na silnice v příštím roce s dojezdem 120 mil (193 kilometrů). Do útrob bude nasazena 21kWh baterie a elektromotor o výkonu 56 koní. To se může zdát velmi málo, ale elektrický Morgan má vážit méně jak 500 kilogramů. V tu chvíli je vše v pořádku. Společnost sice nepotvrdila technické údaje, ale spekuluje se, že zrychlení z klidu na sto má trvat méně než 9 sekund. Maximální rychlost má dosahovat 144 kilometrů v hodině.

V interiéru je Morgan EV3 vybaven digitální obrazovkou, palubní deska je z leštěného hliníku a je zde jasně patrná inspirace z leteckého průmyslu. Když poprvé společnost o elektromobilu mluvila, chtěla se na vše podívat z trochu jiného úhlu. „Kdyby bylo elektrické auto vyrobené na zakázku zcela ručně, hned by to mělo jiné emoce,“ zaznělo tenkrát od automobilky Morgan.

Ředitel společnosti Morgan Steve Morris uvedl: „Model EV3 je pro naše zákazníky skvělou příležitostí vychutnat si jedinečný zážitek z jízdy a radost z výroby na míru a zároveň zůstat svědomitý vůči budoucnosti naší planety.“

Úzce spolupracujeme na optimalizaci architektury EV3 ve všech směrech, abychom vyvinuli vůz, který nabídne dostatečný dojezd, spolehlivost a výkon v kombinaci s čistým zážitkem z jízdy, který se očekává od všech ručně vyráběných Morganů.“

Automobilka nepotvrdila cenu, ale s velkou pravděpodobnostní bude podobná modelu 3 Wheeler. Ten v současné době vyjde na 31 140 liber, tedy zhruba 900 tisíc korun. Výroba EV3 má začít ve třetím čtvrtletí roku 2018 v továrně Morgan's Pickersleigh Road ve Worcestershiru. Vozidlo v současné době prochází předprodukčním testováním.

EV3 je prvním elektrickým modelem společnosti Morgan, ale není to první elektrický vůz značky. Koncept Plus E tu byl už v roce 2012 a signalizoval zájem společnosti o elektrifikaci.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze