Elektrický hot hatch Renault ZOE RS má přijít do tří let

Elektrický hot hatch Renault ZOE RS má přijít do tří let
  • Magazín Autocar vyzpovídal ředitele divize Renault Sport
  • Koncept ZOE e-sport z Ženevy měl výkon 460 koní

Poprvé se začalo o sportovní verzi malého elektrického hatchbacku mluvit v květnu, dnes ale Renault o modelu ZOE promluvil mnohem více. Konkrétně se dal do řeči ředitel oddělení Renault Sport Patrice Ratti a redaktor magazínu Autocar. Poprvé se myšlenka o rychlém elektrickém voze stala skutečností na autosalonu v Ženevě, kde byl představen 460koňový koncept ZOE e-sport.

Patrice Ratti ke sportovní verzi modelu ZOE řekl: „Přemýšlíme nad modelem ZOE RS, ale vývoj jistě zabere dost času. Vlastnosti baterií se však rapidně zlepšily a dnes jsme si jisti, že takový model může vzniknout. Ještě před pár lety nám to technologie nedovolovaly, dnes však již vývoj může začít.“ Šéf divize Renault Sport také potvrdil, že největší výzvou bude ovládání, které bude hodné názvu RS. Celkově bývají pro elektrické vozy charakteristické právě sportovní pocity při řízení a těžké baterie. Ty však jsou alespoň umístěny nízko, a tak není těžiště vysoko.

Uvedení ZOE RS by mělo proběhnout do roku 2020 a my nemáme proč Renaultu nevěřit. Klasický ZOE je na trhu již pár let a Renault tak sbírá cenné zkušenosti. Faceliftovaná verze umí ujet až 400 kilometrů podle nereálného cyklu NEDC a v reálném provozu je to podle samotného Renaultu pouze o 100 kilometrů méně. Jestli se podaří Renaultu protlačit také sportovní verzi, jistě se máme na co těšit.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze