Dubuc Tomahawk vyletí příští rok. Urazí až 595 kilometrů

Dubuc Tomahawk vyletí příští rok. Urazí až 595 kilometrů
  • Výkon vozu činí až 800 koní a na stovku zrychlí za asi dvě vteřiny
  • Cena začíná na částce 125 tisíc dolarů

Automobilka Dubuc Motors se společně se svou chloubou Tomahawkem odmlčela. Naštěstí je ale zpátky v sedle a slibuje nástup na trh již v průběhu příštího roku. V roce 2018 se nám tak představí elektrický supersport se 100kWh baterií a dojezdem až 595 kilometrů. Vůz by měl být schopný produkovat výkon až 800 koní a točivý moment až 1 354 Nm.

Zrychlení z nuly na sto kilometrů by nemělo překročit bájnou hranici dvou sekund, ale to asi nebudou moci být obsazena všechna čtyři sedadla. Karbonová karoserie bude vyplněna koženým interiérem a nejnovějšími technologiemi, jako je 360stupňová kamera nebo automatické brzdění. Spoluzakladatel Dubuc Motors Mike Kakogiannakis k potvrzení výroby řekl: „Posouváme hranice v automobilovém průmyslu. Vytvořili jsme vůz, který umí vyvolat ‚wow‘ efekt kdykoli si sednete za volant.“

Supersport bude začínat na 125 tisících dolarech a plánuje se vyrobit tisíc kusů. Na limitovanou edici malé automobilky jde o velké číslo, sami jsme zvědaví, jestli se podaří všechny vozy prodat.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze