Dotace na nákup elektromobilů letos nebudou. Může za to COVID

Dotace na nákup elektromobilů letos nebudou. Může za to COVID
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Dotační výzva pro firmy na pořízení elektromobilů a budování neveřejných nabíjecích stanic nakonec nebude
  • Ministerstvo průmyslu a obchodu peníze použije na podporu firem zasažených koronavirovou krizí

Přibližně před týdnem jsme psali o tom, že se připravuje další vlna dotací pro firmy na nákup elektromobilů a budování neveřejných nabíjecích stanic, kterou by mělo Ministerstvo průmyslu a obchodu spustit od začátku září. Kvůli krizi způsobené pandemií COVID-19 ale nakonec bude vše jinak.

Za zrušení plánované výzvy může koronavirus

Podle našeho dobře informovaného zdroje totiž tato výzva nakonec vypsána nebude. Důvod je prostý – tyto peníze budou přesunuty na dotace, které mají pomoci v boji s následky opatření proti šíření COVID-19. Mnoho firem totiž má v důsledku toho ekonomické problémy. Je to ale úplně jiný přístup, než vidíme na západ od našich hranic, protože v Německu naopak byla podpora nákupu elektromobilů a plug-in hybridů navýšena.

Informaci o zrušení této výzvy nám potvrdila i Štěpánka Filipová, vedoucí tiskového oddělení a tisková mluvčí Ministerstva průmyslu a obchodu. Myslíte, že je správný přístup naší vlády, nebo je naopak dobře to, co udělalo například Německo, když po krizi naopak podporu zvýšilo, a dostalo se tak na rekordní čísla prodejů aut do zásuvky?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze