Do pražských ulic se vracejí elektroskútry BeRider. Uživatele čeká novinka

Do pražských ulic se vracejí elektroskútry BeRider. Uživatele čeká novinka
Fotografie: BeRider
  • Prodloužila se možnost rezervace
  • Loni ujeli uživatelé služby BeRider 1,2 milionu kilometrů
  • Revizí prošly všechny baterie a nabíječky

Platforma BeRider od Škoda Auto DigiLab po zimní pauze zahajuje novou sezónu. Všechny její elektroskútry prošly pečlivou údržbou a s blížícím se jarem jsou opět k dispozici uživatelům. Od pondělí 6. března je v provozu bezmála 200 strojů a další budou přibývat. Novinkou pro začátek sezóny je možnost delší rezervace skútru. Rok 2022 byl pro platformu BeRider úspěšný. Dosvědčuje to například to, že její uživatelé překonali v celkovém nájezdu 1 200 000 kilometrů. Zájemci o zápůjčku uskutečnili téměř čtvrt milionu jízd a nejaktivnější uživatel ujel během uplynulého roku Prahou na skútru dokonce 4 519 kilometrů.

Ve spolupráci s některými městskými částmi se také podařilo rozšiřovat síť parkovacích stání pro jednostopá vozidla. Například Praha 7 jich má už 18. „Letos bychom chtěli minimálně vyrovnat výsledky z roku 2022. A týká se to i oblasti recyklace vyřazených baterií, která je neodmyslitelně spjatá s elektromobilitou a cirkulární ekonomikou, jejíž jsme součástí. Za recyklaci 235 kilogramů baterií jsme si vysloužili „Osvědčení o přínosu pro životní prostředí“ od společnosti Ecobat,“ říká CEO BeRider Jan Charouz. Pro zvýšení komfortu uživatelů připravila firma na novou sezónu novinku, po které už nějakou dobu volali sami uživatelé. Tou je možnost delší zpoplatněné rezervace. Deset minut je stále zdarma, dalších šedesát minut je pak zpoplatněno částkou dvě koruny za minutu.

Přes zimu měly skútry prázdniny, čehož platforma využila, aby co nejlépe stroje připravila na novou sezónu. Všechny prošly důkladnou údržbou a bylo nutné je pořádně vyčistit a zajistit každoroční povinnou STK. Revizí prošly všechny baterie a nabíječky a opraveny byly všechny stroje, které během předchozího provozu zažily menší či větší opotřebení. Doplněno bylo také chybějící vybavení skútrů. Všechny nutné práce se týkají i další stovky strojů, které začnou po Praze jezdit během dubna.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze