Další polské město podepsalo smlouvu o dodávce elektrických autobusů

Další polské město podepsalo smlouvu o dodávce elektrických autobusů
  • Město Ostrow Wielkopolski podepsalo smlouvu se společností Solaris o dodávce šesti nových elektrobusů
  • Elektrobus Urbino 12 pojme až 28 sedících cestujících a dalších 49 cestujících může cestovat ve stoje

Výrobce elektrických autobusů Solaris dodal šest nových elektrobusů do polského města Ostrow Wielkopolski. Jedná se o další objednávku města. Už v roce 2017 začalo v jeho ulicích jezdit několik elektrických autobusů od stejné společnosti.

Solaris Urbino

Elektrický autobus Solaris Urbino 12 je vybaven motorem o výkonu 160 kW. V útrobách je baterie o kapacitě 200 kWh, která se může nabíjet přes na střeše umístěný sběrač nebo klasicky z nabíjecí stanice. Součástí dodávky je právě i trojice nabíjecích stanic, které zajistí také Solaris.

Každý ze šesti objednaných elektrobusů Urbino 12 má 28 míst na sezení a dalších 49 cestujících může cestovat ve stoje. V interiéru najdete hned několik USB portů pro nabíjení vašich chytrých telefonů a součástí výbavy je také defibrilátor.

Město Ostrow Wielkopolski spolupracuje se společností Solaris už od roku 2004. Od té doby město využívalo už 31 elektrických autobusů od této společnosti. Zároveň je Ostrow Wielkopolski jedním ze šestnácti polských měst, které využívají elektrické autobusy Solaris.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze