CUPRA ukazuje nové snímky svého elektrického konceptu

CUPRA ukazuje nové snímky svého elektrického konceptu
  • Koncept značky CUPRA je poháněn dvěma elektromotory – jedním vpředu a jedním vzadu – o celkovém nejvyšším výkonu 306 koní
  • Vozidlo na základě platformy MEB koncernu Volkswagen je vybaveno sadou akumulátorů o kapacitě 77 kWh

Cupra po představení studie CUPRA Formentor Concept v první polovině letošního roku činí další krok k realizaci své vize elektrifikovaných sportovních výkonů. Nová studie nese označení CUPRA Tavascan Concept.

CUPRA Tavascan Electric Concept, je vozidlo, navržené podle požadavků tržního segmentu elektricky poháněných SUV ve stylu kupé, jemuž je předpovídán růst o 15 % ročně. CUPRA Tavascan Concept je prvním silničním modelem značky CUPRA se 100% elektrickým pohonem. Ve svých tvarech kombinuje siluetu čtyřdveřového crossoveru s robustním vzhledem SUV a elegancí sportovního kupé. Odvážné proporce jsou umocněny elektrickým srdcem s nulovými emisemi.

Exteriér vozidla chce do segmentu přinést svalnaté a dynamické tvary, které mají poukazovat na sportovní výkon. Všechny otvory pro přívod vzduchu a aerodynamické prvky důsledně plní svou funkci, ať se jedná o zvyšování hospodárnosti, usměrňování proudícího vzduchu kolem karoserie nebo chlazení sady akumulátorů. Aerodynamika je zásadní součástí designu nového koncepčního vozu CUPRA. Svalnaté podběhy kol vyplňují 22" kola z lehké slitiny v turbínovém designu, který optimalizuje proudění vzduchu. SUV ve stylu kupé může díky tomu jezdit s minimálními odpory.

Interiéru koncepčního vozu vládne luxusní atmosféra prodchnutá lehkostí, kontrastními barvami, nosnými díly z uhlíkového kompozitu, dynamickým pojetím designu a vyspělými technologiemi. Dekorační osvětlení LED s rozptýleným světlem přivítá cestující při každém otevření dveří. Po usednutí obklopuje cestující emocionálně nabitý interiér s kontrastem mezi kůží, uhlíkovými kompozity a umělou kůží Alcantara. Veškeré potřebné informace poskytuje digitální panel sdružených přístrojů s 12,3" displejem, doplněný 13" displejem informačního a zábavního systému.

Koncept od CUPRY nabídne dva elektromotory – jeden na přední nápravě, druhý na zadní. Přenášejí na všechna kola nejvyšší celkový výkon 306 koní. CUPRA Tavascan Electric Concept zrychlí z klidu na 100 km/h za méně než 6,5 sekundy. Koncepční vůz je vybaven sadou lithium-iontových akumulátorů s kapacitou 77 kWh, která postačuje k ujetí až 450 kilometrů na jedno nabití podle přísné zkušební metodiky WLTP.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze