Continental rozšiřuje závod v Trutnově kvůli přísnějším emisním normám

1
Continental rozšiřuje závod v Trutnově kvůli přísnějším emisním normám
  • Na 8 výrobních linkách se budou vyrábět mimo jiné NOX senzory určené k detekci škodlivin ve výfukových plynech
  • Pro 200 nových zaměstnanců jsou kromě moderního pracovního a sociálního zázemí připraveny i neformální či odpočinkové zóny
  • Nová hala na celkové výrobní ploše 3 000 metrů čtverečních využívá prvky Průmyslu 4.0

Technologická společnost Continental v reakci na přísnější automobilové emisní předpisy rozšiřuje výrobu v trutnovském závodě. Z důvodu nutnosti navýšení výrobních i skladovacích kapacit dnes slavnostně otevírá novou halu s užitnou plochou větší než 8 000 m2. V nových prostorech je zavedena řada inteligentních prvků Průmyslu 4.0. I přes velkou míru automatizace a robotizace bylo v rámci expanze vytvořeno 200 nových pracovních míst.

V závodě společnosti Continental v Trutnově byla slavnostně otevřena nová výrobní hala. Klíčovou součástí nového objektu, který zabírá 3 000 m2 výrobní a 2 200 m2 skladovací plochy, je osm linek specializovaných na produkci NOX senzorů, doplněných o dvě SMT linky sloužící k výrobě tištěných spojů. Celková kapacita produkce nově zprovozněné části je 8 milionů součástek ročně, a to především díky implementaci prvků Průmyslu 4.0. Instalovány jsou moderní jednotky pro inteligentní sledování toku materiálu i řízení pohybu logistických vozidel. Zajímavostí je rovněž prediktivní údržba jednotlivých zařízení díky průběžnému sběru dat z jednotlivých technologií.

Propojení stávajících výrobních a skladovacích prostor s novým stavebním záměrem bylo hned na začátku projektu velkou výzvou. Bylo také nutné počítat se svažitostí terénu a plánovaným obchvatem města,“ říká Jiří Barvínek, vedoucí technického oddělení trutnovského závodu Continental. „I přes napjatý časový plán jsme se soustředili jak na maximální funkčnost a nízkou energetickou náročnost budovy, tak i na co nejefektivnější řešení pro novou automatizovanou výrobu. A myslím, že se nám to povedlo,“ dodává Barvínek.

Více než jen výrobní hala

Nové prostory nabízí práci dalším 200 zaměstnancům, celkový počet se tak vyšplhá na 2 tisíce, čímž společnost Continental upevňuje svoji pozici mezi klíčovými zaměstnavateli regionu. Součástí objektu uvedeného do provozu jsou také kanceláře, zasedací místnosti, nové tréninkové centrum a sociální zázemí se šatnami s podlahovým vytápěním. Moderní budova je navíc díky důmyslnému systému vzduchotechniky a využití odpadního tepla energeticky úsporná.

Výrobní středisko společnosti Continental však nenabízí pouze moderní pracovní prostředí. Pro nové i stávající zaměstnance budou připraveny neformální i odpočinkové zóny, tréninkové centrum, fotbalové hřiště a stolní tenis ve výrobních prostorách. „V době nízké nezaměstnanosti je pro nás nábor zaměstnanců nelehkým úkolem a jejich spokojenost je pro nás zásadní. Naším cílem je zajistit, aby areál celého závodu nebyl pouze pracovním místem, ale také příjemným prostředím,“ říká Lukáš Rosůlek, ředitel závodu Continental Trutnov.

Diskuze ke článku
Hana
Ahoj, zrovna přítel loni kupoval zimní pneumatiky a aby na nich ušetřil, koupil je po zimě někdy v dubnu, kdy stihnul opravdu výrazné slevy po zimní sezóně. Nakonec vybral tyto https://www.pneuok.cz/pneumatiky/fortuna/175-70-r-14-winter2-88t-xl-zimni-kod-fp407/ a opravdu s výraznou slevou oproti tomu, kdy je sháněl v zimě. Pneumatiky jsou kvalitní a je na ně opravdu spoleh, takže můžeme jedině doporučit dál :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze