Čínané a Evropané jsou více nakloněni elektromobilům a novým technologiím

Čínané a Evropané jsou více nakloněni elektromobilům a novým technologiím
  • Průzkum agentury Reuters ukazuje, že více jak 90 procent čínských respondentů chce další auto elektrické
  • Důvěra amerických občanů v autonomní řízení není velká

Autonomnímu řízení se věnuje prakticky každá automobilka, jenže jedna věc je mít technologii a druhá věc je, aby o ní byl zájem. Podle průzkumu, který dělala agentura Reuters, jsou technologii nejvíce nakloněni zákazníci v Evropě a v Číně, ale i tak jde o pár procent dotázaných.

Autonomní řízení BMW

Nejde jen o technologie, ale například více jak 90 procent čínských respondentů odpovědělo, že si dokáže představit pořízení elektrického auta. To stejné uvedlo 64 procent dotázaných v Německu. Francii a Velké Británii. Ve Spojených státech zhruba polovina lidí řekla, že jejich další auto bude elektrické.

Elektrická auta by tedy neměla mít takový problém se na trhu uchytit, ale to stejné se nedá říci o autonomním řízení. Opět se ukázalo, že většina lidí technologii prostě nevěří. Začátkem letošního roku dělala americká automobilová asociace průzkum ohledně autonomního řízení, který ukázal, že více jak 71 procent dotázaných si nedokáže představit cestování v autonomních vozech. V Číně a v Evropě měla podobnou reakci zhruba polovina dotazovaných.

Autonomní BMW 5 (CES 2018)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze