ČEZ zrychluje a přidává nabíječky pro elektromobily po trojicích

ČEZ zrychluje a přidává nabíječky pro elektromobily po trojicích
Fotografie: fdrive.cz
  • ČEZ spustil tři nabíjecí lokality se třemi stanicemi na každé z nich
  • Nové lokality s rychlonabíjecími stanicemi jsou v Ostravě, Zlíně a Olomouci

ČEZ zrychluje stavbu nabíjecích stanic pro elektromobily a v poslední době také přidává nabíjecí lokality s větším počtem stojanů. Nově v posledních dnech ČEZ spustil následující tři nabíjecí lokality, přičemž na každé jsou rovnou tři rychlonabíjecí stojany ABB s výkonem 50 kW a celkem 6 vyhrazených parkovacích míst pro elektromobily. Odkazy níže vás zavedou přímo na naši mapu nabíjecích stanic a profil dané nabíjecí lokality.

Jde o standardní stanice s výkonem 50 kW, konektory CCS a ChaDeMo a doplňkovým konektorem pro AC nabíjení s výkonem 22 kW. Vzhledem k rychle se zvyšujícímu počtu elektromobilů na českých silnicích je důležité, že ČEZ přidává více stojanů na každé lokalitě, což snižuje pravděpodobnost obsazené nabíjecí stanice.

K dosud rekordnímu Brnu (OC Královo Pole) se čtyřmi stojany + Vestci u Prahy a Kauflandu na pražském Vypichu se třemi stojany se přidávají další tři lokality s takto vysokým počtem nabíjecích míst. ČEZ celkově provozuje již 230 nabíjecích stojanů ve více než 120 lokalitách v Česku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze