ČEZ odhalil nový ceník za nabíjení. Fungovat začne příští rok v březnu

6
ČEZ odhalil nový ceník za nabíjení. Fungovat začne příští rok v březnu
Fotografie: cez.cz
  • K dispozici je pět různých tarifů, ze kterých si budete moci vybrat
  • Novinkou je placení za stání u nabíjecí stanice částkou 2 Kč / minuta
  • Pro zapnutí nabíjecí stanice můžete i nadále využívat čip nebo novou aplikaci FUTURE/GO

Jak jistě víte, nabíjecí stanice ČEZ nyní můžete používat prakticky jak chcete za měsíční poplatek. Situace však byla neudržitelná a bylo jen otázkou času, kdy ČEZ bude muset přejít na jiný platební systém. Dnes se tak stalo a ČEZ prozradil, jaké tarify nabídne. K dispozici jich je celkem pět. Všechny budete moci spravovat jak v aplikaci FUTURE/GO, tak ve webovém rozhraní. Aplikace zvládne posílat i notifikace, že je vaše auto nabité, že nastal nějaký problém i upozorní na odstávku. K dispozici bude jak pro iOS, tak pro Android. Jakmile ČEZ přepne všechny stanice na nový systém, tak už se nebude nabízet platba přes aplikaci Polyfazer Direct. Nově bude možné mít pro jeden účet i několik čipů.

TAXI Obchodní cestující Víkendový řidič Pay as you go Neregistrovaný
Měsíční platba 1 750 Kč včetně DPH 550 Kč včetně DPH 200 Kč včetně DPH 0 0
Poplatek za odběr 3,5 Kč / kWh 4,5 Kč / kWh 5,5 Kč / kWh 7,5 Kč / kWh 9,5 Kč / kWh
Předplacené kWh 500 122 36 0 0

Novinkou je také platba za stání na nabíjecích stanicích. Nebojte se, nebudete platit hned, jak začnete nabíjet, ale ČEZ chce odstranit nešvar v podobě zbytečného blokování stanic. Na rychlonabíjecí stanici tak můžete být 90 minut, na pomalé pak 8 hodin. Následně budete platit dvě koruny za každou započatou minut stání. Stejná částka se však začne počítat nejen po uplynutí zmíněných časových úseků, ale také poté, co je vaše baterie zcela nabitá. K zapnutí nabíjecí stanice budete moci i nadále vyžívat čip, případně stanici zapnout pomocí aplikace.

Pokud přechod na nový systém aktivujete do února roku 2020, měsíční platbu (545 Kč s PDH) za držení čipu vám za měsíc leden a únor ČEZ odpustí a první faktura vám přijde až později. Jde o motivaci, proč byste neměli otálet. Problém je v tom, že přechod na nové tarify znamená uzavření nové smlouvy, kterou samozřejmě musíte uzavřít osobně.

Nabíjíme elektromobil: rychlonabíjecí stanice ČEZ

Diskuze ke článku
Pavel
Takže buď čip nebo mobil s daty. Platební kartou člověk nezaplatí. Když tam bude stát auto a nebude nabíjet, má parkování zdarma.
Ondra
Neni. Mrknete na zaparkujto(tecka)sk

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze