ČEZ hlásí další rychlonabíječku, tentokráte ve východních Čechách

2
ČEZ hlásí další rychlonabíječku, tentokráte ve východních Čechách
  • ČEZ provozuje v ČR již 113 veřejných nabíjecích stanic
  • Ve východních Čechách provozuje skupina již 12 stanic

Síť veřejných rychlonabíjecích stanic ČEZ dnes do mapy pokrytých míst zahrnuje Trutnov. V celých východních Čechách momentálně ČEZ nabízí služby 12 veřejných nabíjecích stanic, z toho 5 rychlonabíjecích. Elektromobily si mohou díky stále hustší síti nabíjecích bodů dovolit delší cesty v polabské krajině, v podhůří Krkonoš a Orlických hor. Dalším místem, kde mohou jejich řidiči rychle a pohodlně doplnit baterie, je Trutnov. Několik let fungující klasickou stanici v areálu Autostyl dnes doplnila rychlodobíjecí stanice u Hotelu Davídek.

ČEZ provozuje rychlonabíjecí stanice dodávané společností ABB Česká republika. K jejich standardní výbavě patří DC konektory s nabíjecími standardy CHAdeMO a CCS, které umožňují všem typům a značkám elektromobilů nabíjení s výkonem až 50 kW. Dále disponují AC nabíjením se zásuvkou vybavenou standardem Mennekes, který zvládne nabíjení s výkonem až 22 kW.

nabíjecí stanice ČEZ Trutnov

Projekt Elektromobilita ČEZ spolupracuje s 50 partnery z řad automobilek, obchodních center, komerčních subjektů, územních celků i radnic po celé České republice. Společnost ČEZ ESCO ze skupiny ČEZ souběžně v oblasti elektromobility nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje. Jde například o návrh a instalaci nabíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo Wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility pro jednotlivá města a regiony.

Diskuze ke článku
Lubo Mír
Lubo Mír
Naposledy upraveno: 31. 7. 2018 09:19
Až bude další nabíječka v jižních čechách, to bude událost. Jinak zpráva k ničemu.Zatím ČEZ staví tam, kde je možné zničit konkurenci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze