ABB má nabíjecí stanici o výkonu 350 kW

ABB má nabíjecí stanici o výkonu 350 kW
  • Leader průkopnických technologií ABB představil novou rychlonabíječku Terra HP
  • Umožní dobít 200 kilometrů dojezdu za pouhých 8 minut

S rostoucím počtem elektrických vozidel na silnici se globální poptávka po výkonných a energeticky účinných nabíjecích stanicích vozidel stále zvyšuje. V Hannover Messe představila společnost ABB nejnovější řešení nabíjení elektrických vozů. Terra HP je první nabíječka s výkonem 350 kW a umožní dobít 200 kilometrů dojezdu za pouhých 8 minut. Ultravysoký proud má při plném výkonu kapacitu pro nabíjení i 800V vozů. Přidáním technologie dynamického sdílení energie DC umožňuje dvoukomorový nabíjecí systém nabíjet současně dvě vozidla s výkonem až 350 kW a současně dynamicky optimalizovat dostupné připojení k síti a dodávku energie k oběma vozidlům.

Frank Muehlon, ředitel divize Global Business pro elektrické nabíjení společnosti ABB, uvedl: „Jsme odhodláni podpořit rozšíření systémů nabíjení elektrických vozidel po celém světě, abychom mohli podpořit čistší prostředí. Vytváření inovativních nejmodernějších a energeticky efektivnějších řešení, která jsou směřována k rozšíření a flexibilitě potřeb našich zákazníků, to je jádrem filozofie společnosti ABB.“

Dodatečné napájecí skříně a nabíjecí stojany mohou být přidány po instalaci, což přináší cenové zvýhodnění budoucího řešení pro rozšíření nabíjecích bodů. Pro další zlepšení výkonu poskytuje Terra HP maximální provozní dobu a individuálně chlazené nabíjecí kabely. Pro provozovatele nabízí Terra HP další výhodu ABB Ability Connected Services, která poskytuje vylepšenou funkcionalitu včetně možnosti snadného obsluhování nabíječek na dálku, platebních platforem nebo systémů smart grids. Důležité je, že over-the-air diagnostika a aktualizace softwaru minimalizují prostoje a udržují nízké provozní náklady. Terra HP nabízí řadu dalších výhod pro spotřebitele včetně intuitivního, snadno použitelného dotykového displeje a několika způsobů platby.

Zdroj: new.abb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze