Bývalý šéf vývoje: Hyundai se spalovacími motory nekončí, aspoň prozatím

1
Bývalý šéf vývoje: Hyundai se spalovacími motory nekončí, aspoň prozatím
Fotografie: Hyundai
  • O korejském koncernu Hyundai se neoficiálně říkalo, že ukončuje vývoj spalovacích motorů
  • Vyjádřili se k tomu zástupci samotné automobilky a vnesli do věci jasno

Albert Biermann, který loni skončil na pozici šéfa vývoje Hyundai, kde založil třeba divizi N, pokračuje ve spolupráci se značkou jako výkonný technický poradce. A jako takový má prvotřídní informace o dění ve vývoji korejské automobilky. V rozhovoru pro carexpert.com.au prozradil, že vývoj spalovacích motorů nadále běží a dokonce se nejspíš chystá i nová generace (to Biermann odmítl komentovat přímo) plnící velice náročnou normu Euro 7, jejíž příchod se obecně očekává v roce 2025. Důvodem je podle Biermanna fakt, že některé části světa ještě nejsou na elektromobilitu připraveny a Hyundai chce zůstat globálním hráčem. Což by bez spalovacích motorů šlo jen těžko.

Definitivní podoba normy Euro 7 ještě stále není schválena, ve hře je pouhé zpřísnění stávající Euro 6, druhou možností je její rozsáhlé přepracování a třetí extrémní variantou je sledování emisí v reálném provozu po celou životnost vozidla.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Treti extremni varianta by asi odhalila veci…
Jinak proc ne. Urcite se najdou mista kde jeste elektromobil nebude snadne pouzivat a jsme stale v roce 22, takze proc se jeste nepokusit vyzdimat ze spalovaciho motoru co se da aby byl co nejuspornejsi/necistsi a dozil tak do doby jeho uplneho zakazu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze