BMW Vision M NEXT: budoucnost rychlosti podle Mnichova

BMW Vision M NEXT: budoucnost rychlosti podle Mnichova
  • Koncept má předznamenávat budoucí směr sportovních vozů automobilky
  • Jeho design vychází z BMW i8, avšak umí toho podstatně více
  • Pohání jej plug-in hybridní ústrojí o celkovém výkonu 441 kW

Automobilka BMW patří mezi výrobce, kteří si velmi zakládají nejen na perfektním vzhledu svých automobilů, ale také na špičkové technice, kterou jejich vozy disponují. Jak by mohl vzhled i technické vybavení automobilů vypadat v budoucnu, to mnichovská automobilka představila na akci „NEXTGen“. Zde kromě svého plánu posílení elektrifikace vlastní flotily odhalila také několik konceptů. A asi největší pozornost přilákal koncept BMW Vision M NEXT.

Hned na první pohled je jasné, že se design vozu inspiroval u známého sportovního BMW i8. I přesto jej od něj výrazně odlišuje lakování, které kombinuje stříbrný lak s agresivní červeno-oranžovou barvou. K samotnému vzhledu vozu se vyjádřil i Adrian van Hooydonk, senior viceprezident BMW Group Design, který řekl, že BMW Vision M NEXT je náhledem do budoucnosti sportovní jízdy. Při tvoření konceptu bylo dbáno především na jeho posádku a design má umocnit pocity z pohodlí i rychlé jízdy uvnitř vozu, které jsou přirozenější a intenzivnější.

BMW na konceptu odprezentovalo pět klíčových prvků, které budou do budoucna doprovázet každý z nově představených hybridů či elektromobilů. Těmi jsou inovativní design, autonomní řízení, konektivita, elektrifikace a služby. Automobil by měl zvládat rozpoznávání obličeje, na jehož základě otevře dveře. V jeho interiéru nechybí celá řada displejů, kterým vévodí head-up displej s rozšířenou realitou.

Koncept v sobě ukrývá plug-in hybridní pohonné ústrojí kombinující benzínový čtyřválec a elektromotor, které dohromady poskytují celkový výkon 441 kW. Vůz je schopný akcelerovat z 0 na 100 km/h za rovné 3 sekundy a jeho maximální rychlost činí 300 km/h. Pro ještě větší zážitek z jízdy je řidiči k dispozici funkce Boost+, po jejíž aktivací je do žil vozu vlita ještě větší zuřivost. Na čistě elektrický pohon je tento vůz schopen urazit vzdálenost 100 kilometrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze