BMW konečně začíná být konkrétnější ohledně i8 Spyder

BMW konečně začíná být konkrétnější ohledně i8 Spyder
  • Přijít by mělo v roce 2018
  • Pravděpodobně se uvedení spojí s faceliftem aktuální i8
  • Změnit by se mohl i pohon

Verze kabriolet tohoto plug-in hybridního revolucionáře není nic nového. Poprvé jsme jí mohli vidět již v roce 2012 na autosalonu v New Yorku, kde měla premiéru společně s klasickou verzí. Zatímco zastřešená i8 již celkem dlouho brázdí i naše silnice, Spyder s uvedením na trh tak moc nespěchá.

Občas se BMW o i8 bez střechy zmíní, vypadá to však, že jen získává čas. Ředitel BMW Harald Krueger řekl v nedávném rozhovoru pro agenturu Reuters, že BMW i8 Spyder nedorazí dřív než v roce 2018. V té době ale bude současná i8 na trhu už čtvrtý rok. Je tak velice pravděpodobné, že obě verze přijedou s nějakým lehčím faceliftem.

Upřímně se kabria nemůžu dočkat. Jediný aktuálně prodávaný kabriolet s alternativním pohonem je smart FortTwo Cabrio. BMW i8 Spyder by tak nemělo mít velkou konkurenci. To „nahoře bez“ sice přijde o dveře vyklápějící se k nebesům, i tak ale zůstane jedním z nejpodivuhodnějších aut současnosti. Facelift by se navíc mohl týkat také pohonu, pravděpodobně dojde ke zvětšení dojezdu a možná se také dočkáme čistě elektrické verze s bezdrátovým nabíjením. Ke slovu by také mohly přijít palivové články, na kterých BMW důsledně pracuje.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze