Bloomberg: Apple končí s vývojem elektromobilu, místo toho se bude soustředit na AI

Bloomberg: Apple končí s vývojem elektromobilu, místo toho se bude soustředit na AI
Fotografie: Apple
  • Na vývoji elektromobilu s logem Apple se údajně podílelo zhruba 2 000 zaměstnanců
  • Většina z nich má být přesunuta do divize zodpovědné za vývoj generativní AI, někteří však přijdou o práci
  • Apple na vývoji elektromobilu pracoval v rámci tzv. Project Titan

O vývoji elektromobilu Apple se šušká již několik let a na internetu se v průběhu času objevila celá řada „úniků“ od poměrně věrohodných zdrojů. Všechny příznivce elektromobility a značky Apple proto zaskočí nejnovější informace, s níž přišla agentura Bloomberg.

Podle jejich zdrojů, respektive novináře Marka Gurmana, který je považován za odborníka na Apple a svým způsobem již i analytika, totiž Apple ukončil „Project Titan“, jenž byl zaměřen právě na vývoj elektromobilu. Novinu údajně cupertinská společnost v tichosti oznámila zaměstnancům během úterý a mnozí z obřího týmu stojícího za vývojem EV o velikosti zhruba 2 000 osob mají být přesunuti do divize zodpovědné za vývoj generativní AI. Kromě toho se zřejmě počítá i s propouštěním, ačkoliv není jasné, kolik zaměstnanců takto přijde o práci.


Jedná se tedy o poměrně velké překvapení. Teprve nedávno jsme se totiž mohli dozvědět, že Apple najezdil během loňského roku v rámci testování vlastní technologie pro autonomní řízení více než 72 tisíc kilometrů. To měla být dle Wired rekordní vzdálenost. Jak připomíná The Verge, Project Titan byl aktivní od roku 2015, kdy Apple zaměstnal několik veteránů z automobilového průmyslu, třeba tehdejšího hlavního inženýra Tesly zodpovědného za vývoj softwaru pro autonomní řízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze