Bentley v polovině příštího roku začne pracovat na elektrickém autě

Bentley v polovině příštího roku začne pracovat na elektrickém autě
  • Důvodem, proč Bentley vyčkávalo, je dle slov generálního ředitele cena baterií
  • Minulý rok ukázalo Bentley koncept EXP 100 GT, ze kterého by mohl sériový elektromobil vycházet

Luxusní značky jako Ferrari, Bentley nebo třeba Maserati si s výrobou elektrického auta prozatím spíše pohrávají. Ačkoli nějaké náznaky toho, že například Maserati bude chtít brzy postavit elektrické auto, již máme. K Maserati se nyní přidává i Bentley.

Jak píše carscoops.com, Bentley chce svůj elektromobil a práce na něm mají začít v polovině příštího roku. Otázkou je, zda Bentley elektromobil chce mít, nebo ho mít musí. Ve finále je to však jedno.

Důvodem, proč Bentley začíná přemýšlet o elektromobilu až v době, kdy prakticky každá druhá automobilka elektromobil už má, nebo je ve finální přípravách, je cena baterií. Dle slov generálního ředitele společnosti, Adriana Hallmarka, jsou baterie dražší než spalovací motor a na podobné cenové hladině budou baterie až za 5 až 6 let. To samozřejmé ovlivňuje cenu auta a i Bentley by muselo zvýšit cenu.

V polovině minulého roku Bentley ukázalo koncept EXP 100 GT. Na první pohled je vidět, že se jedná o Bentley. Každopádně o pohon konceptu se stará elektrický motor a jak už to tak u těchto futuristických konceptů bývá, k dispozici bude i autonomní řízení. Používají se karbonové i hliníkové díly a z profilu je krásně vidět dlouhá záď. Koncept má na délku 5,4 metru a široký je 2,4 metru. Ani hmotnost nepatří s 1 900 kilogramy mezi nejnižší. Údaje o výkonu Bentley neprozradilo, ale zrychlení z klidu na 96 km/h má proběhnout za 2,5 sekundy. Dojezd na jedno nabití má být až 700 kilometrů a nabití baterie z klidu na 80 procent kapacity má zabrat 15 minut.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze