Bentley chce nejpozději do deseti let vyrábět pouze elektromobily

Bentley chce nejpozději do deseti let vyrábět pouze elektromobily
Fotografie: motorauthority.com
  • Do deseti let neuvidíme v nabídce Bentley nic se spalovacím motorem
  • Možnou ukázkou elektrifikace je loňský koncept EXP 100 GT

Podle insideevs.com se chystá luxusní automobilka Bentley k celkem zásadnímu kroku. Do deseti let chce nabízet výhradně čisté elektromobily a zapomenout na všechny další možné alternativní pohony. Zatím to vypadá, že do roku 2026 se na trhu objeví nespočet plug-in hybridů, které v nabídce zastoupí současná provedení s klasickými spalovacími motory. O další čtyři roky později však tyto plug-in hybridy ustoupí právě elektromobilům. Tato zpráva tak nepotěší hlavně fanoušky slavných benzínových motorů W12, které se do Bentley běžně montovaly.

Bentley všechny plány zahrnulo pod strategii s názvem Beyond100, která během deseti let přemění sto let starou společnost a největšího světového výrobce dvanáctiválcových motorů na čistě elektrickou automobilku. První fází je odstranění konvenčních automobilů, a to nejpozději do roku 2026. Podle dosavadních zpráv je tento úkol poměrně snadno splnitelný, jelikož už příští rok se světu ukáží první dva plug-in hybridy s logem Bentley. Druhou etapou je postupné vyřazení právě plug-in hybridů, na což si dá Bentley další čtyři roky času.

A kdy máme očekávat první čistě elektrické Bentley? Zatím se hovoří o roce 2025, přičemž tento luxusní výrobce má šťastnou pozici v tom, že je součástí koncernu Volkswagen. To otevírá dveře nejnovějším technologiím na poli elektromobility. Možná právě díky tomu se dočkáme neuvěřitelně zajímavých modelů, které opět přijdou s obřími výkony a dokonalými jízdními vlastnostmi. Možnou ukázkou budoucí tvorby je dříve představený plně elektrický koncept Bentley EXP 100 GT. Ten disponoval dojezdem 700 km a zrychlením z 0 na 100 km/h za méně než 2,5 sekundy. Zda se však tento vůz stane realitou, to zatím nikdo neví.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze