Autonomní prototyp PSA ujel více jak 3 tisíce kilometrů

  • Další test autonomního řízení má za sebou prototyp skupiny PSA
  • Cesta vedla z Paříže do portugalského Viga a poté do Madridu
  • Celkově se mluví o 3 tisících kilometrech, které vůz ujel v autonomním režimu

Prototyp vozu skupiny PSA, který začátkem října urazil cestu z Paříže do Bordeaux, se nyní vydal na další výlet. Ten vedl z Paříže přes Vigo až do Madridu. Celou cestu automobil řídil sám bez zásahu řidiče. Takto ujel lehce přes 2 tisíce kilometrů. Zpáteční cesta vedla přes města Perpignan, Marseille a Lyon, odkud automobil zamířil do technického centra skupiny PSA ve Vélizy. Celkově se tedy jedná o více jak 4 tisíce kilometrů. Zdroje však mluví přibližně o 3 tisících kilometrech, které byly ujety v autonomním režimu.

PSA autonomní auto - cesta

Automobil se spoléhal na své chytré systémy a nebyl tak nutný zásah řidiče. Prototyp umí sám upravovat rychlost, měnit jízdní pruhy a přizpůsobit se povolené rychlosti či stavu vozovky.

PSA autonomní auto - cesta

Skupina PSA v červenci letošního roku získala povolení k provádění zkoušek svých autonomních vozů v provozu ve Francii. Později došlo i ke svolení od Španělska. Celkově má skupina k dispozici čtyři prototypy, které za sebou mají více jak 10 tisíc testovacích kilometrů. Příští rok se flotila rozroste o dalších 12 vozů.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze