Autobus budoucnosti byl skvělý nápad, ale jen jak ukrást desítky miliard

Autobus budoucnosti byl skvělý nápad, ale jen jak ukrást desítky miliard
  • Z autobusu budoucnosti jménem TEB-1 se vyklubal kriminální případ
  • Čínská policie již zadržela přes 30 lidí podezřelých ze zpronevěry
  • 72 investorů požaduje vrácení 30 miliard korun

Skvělý nápad, jak by mohla v budoucnosti fungovat městská doprava a jak řešit dopravní špičky a pozdní příchody do práce. Autobus takřka vznášející se nad okolní dopravní prostředky dokonce získal možnost testovat na 300metrové dráze podél jedné z hlavních silnic v Číně. Po nějaké době ale firma prý začala mít finanční problémy, které však byly minimálně podezřelé.

Pekingská policie začala případ vyšetřovat a nyní už je zcela jasné, že se jednalo o sprostý podvod. Firma dostala od 72 investorů dohromady v přepočtu 30 miliard korun a všichni se rozhodli podat společnou žalobu. V říjnu 2016 sice proběhlo testování ve městě Qinghuangdao, pak se ale již po projektu slehla zem.

Policie již zadržela přes 30 lidí, kteří jsou s tímto velkým podvodem nějak spojení. Čínská vláda nyní rozhodla testovací dráhu zničit a stejně tak i první prototyp autobusu. Originální nápad tak končí, je však možné, že se ještě někdy najde odvážlivec, který myšlenku vzkřísí. Zatím ale více věříme Muskovi a jeho tunelování. Samozřejmě máme na mysli tunelování v rámci The Boring Company za účelem řešení dopravních zácp, nikoliv loupení peněz jako v čínském případě.

Zdroj: thenextweb.com, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze