Audi Quattro se vrací jako elektromobil. Proč stojí skoro 27 milionů korun?

1
Audi Quattro se vrací jako elektromobil. Proč stojí skoro 27 milionů korun?
Fotografie: E-Legend
  • Novinka odkazuje na původní Audi Quattro
  • Jedná se o čistý elektromobil s výkonem 600 kW
  • V prodeji bude pouze 30 kusů

Kdo zná historii motorsportu, jistě ví, jaké bylo původní Audi Quattro „zvíře“. Původní spalovací verze se již 30 let nevyrábí, ale nyní přichází na scénu Marcus Holzinger, který je synem člověka, jenž se na vývoji původního Quattra podílel. Holzinger se nyní pochlubil prvními snímky reinkarnované verze, která nese označení E-Legend EL1. Informace o ní přináší autocar.co.uk.

E-Legend EL1 disponuje trojicí elektromotorů o výkonu 600 kW, který jde na všechna čtyři kola. Nikoho asi nepřekvapí, že díky tomu elektromobil nabídne zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy, přičemž maximální rychlost dosáhne 250 km/h. Váha vozu přitom činí slušných 1 680 kilogramů a v útrobách je 90kWh baterie s 800V architekturou. Díky tomu půjde vozidlo nabíjet výkonem až 150 kW a na plně nabité baterie by mělo být reálné ujet 400 kilometrů (nebo dvě závodní kola na Severní smyčce Nürbugringu).

Pokud si pak myslíte, že se bude jednat o pouhý koncept, jste na omylu. V plánu je skutečná výroba, avšak v počtu maximálně 30 exemplářů. Už jen proto je cena vozu nastavena na 1,06 milionu eur, což je v přepočtu takřka 27 milionů Kč. I tak se ale jistě najdou zájemci, co si oživené Audi Quattro zakoupí, protože něco takového se do nabídky běžně rozhodně nedostane.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
a tohle je zrovna zajímavé auto... mohlo by být v nějaké normálnější konfiguraci, tak do dvou mega a šel by do toho :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze