Apple přetáhl zaměstnance Lamborghini. Jak pomůže s vývojem elektromobilu?

Apple přetáhl zaměstnance Lamborghini. Jak pomůže s vývojem elektromobilu?
Fotografie: Apple
  • Jedná se o Luigiho Taraborrelliho s více než 20 lety zkušeností
  • Chystaný elektromobil od Applu by se mohl představit v roce 2025

Ačkoliv můžeme zatím stále jen spekulovat o tom, kdy (a jestli vůbec) Apple představí svůj elektromobil, existují mnohé indicie, které napovídají tomu, že se tak skutečně stane. Jednou z nejnovějších je podle redaktora bloomberg.com, Marka Gurmana, přijetí nového člena do Apple týmu, kterým není nikdo jiný než Luigi Taraborrelli, jenž se v Lamborghini podílel přes 20 let na vývoji vozidel s věhlasným emblémem rozzuřeného býka.

Taraborrelli konkrétně dohlížel na vývoj šasi, dynamiku vozu, řízení a jízdní charakteristiku, tlumiče či bezpečnost, ale i kalibrační procesy. Dle jeho profilu na sociální síti LinkedIn se přímo podílel na Lamborghini Urus stejně jako na modelech Huracan Coupé, Spyder, 2WD, Performante, EVO, STO a mnoha dalších.

Mark Gurman i známý analytik Ming-Chi Kuo očekávají, že se s masovou výrobou elektromobilu Apple započne v roce 2025. Vůz by měl obsahovat čtyři sedadla otočená k sobě, zahnutou střechu připomínající tvarem střechu „Brouka“ od VW a naopak by neměl být vybaven klasickým volantem či brzdovým pedálem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze