ADRA vyráží elektromobily na mys Dobré naděje, zapojí se i naše redakce

ADRA vyráží elektromobily na mys Dobré naděje, zapojí se i naše redakce
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Půjde o benefiční akci, která pomůže lidem v Nigeru a Zambii
  • Do virtuální štafetové jízdy se se svým elektromobilem můžete přidat i vy
  • Cílem je ujet společně téměř 17 tisíc kilometrů

Elektromobilita, nadšené firmy i jednotlivci. To jsou základní ingredience pro dosažení cíle, který si na letošní květen vytyčila humanitární organizace ADRA v rámci jedinečné benefiční akce s názvem ADRA eDrive. Do akce se zapojí i redakce fDrive.cz.

Zúčastnit se může kdokoli s různými elektrickými vozidly

Během deset dní trvající výzvy se symbolicky vyrazí k mysu Dobré naděje, je tedy potřeba společně ujet 16 825 kilometrů. Účastnit se mohou lidé se svými elektroauty, elektrokoly i s obyčejnými koly a najet od 40 do 100 kilometrů. Do této akce, během níž v Česku poprvé dochází ke spojení elektromobility a benefice z řad neziskového sektoru, se zapojuje i Škoda Auto zapůjčením dvou nových vozů Enyaq.

  

Vybrané finanční prostředky poputují na podporu humanitárních projektů v Nigeru a Zambii, kde ADRA v rámci humanitární spolupráce působí. V nigerském městě Ouallam se získané finance použijí na vybudování školních tříd nebo třeba hlubinného vrtu, aby měli lidé přístup k pitné vodě. V Zambii se peníze uplatní v rámci projektu Prevence šíření proti COVID-19, na distribuci ochranných pomůcek, ale třeba i na zajištění obživy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze