ABB uvádí na trh novou kompaktní rychlonabíječku s možností nabíjení tří aut

ABB uvádí na trh novou kompaktní rychlonabíječku s možností nabíjení tří aut
Fotografie: ABB Group
  • Nová rychlonabíjecí stanice ABB Terra 184 má výkon až 180 kW
  • Může nabíjet tři auta současně, dvě na DC a jedno na AC
  • Výhodou jsou kompaktní rozměry a možnost upgradu ze starších typů stanic

Nedostatek prostoru a času omezuje rozvoj elektromobility ve velkých městech. Nová nabíjecí stanice Terra 184 přináší řešení. Tento nejnovější přírůstek nejprodávanější řady nabíjecích stanic ABB Terra je rychlý, kompaktní, robustní a umožňuje nabíjení až tří vozidel současně, což zajišťuje maximální spokojenost řidičů i maximální výnosy pro provozovatele stanice.

Stanice ABB Terra 184 může nabíjet až tři vozy současně

Nabíjecí stanice Terra 184 má maximální nabíjecí výkon 180 kW a je schopna nabíjet současně dvě auta rychlonabíjením DC a jedno auto střídavým proudem. Rozložení výkonu je 2× 90 kW pro rychlonabíjení a k tomu 22 kW přes Mennekes střídavým proudem. Výhodou této stanice je, že i přes vyšší nabíjecí výkon zůstaly kompaktní rozměry. Podle ABB potřebuje méně než 0,5m2, tedy stejně jako stávající model Terra 54. Proto se hodí právě do města.

V průběhu posledních deseti let ABB položilo základy budoucí udržitelné dopravy. Nejnovější přírůstek do skupiny výrobků Terra reaguje na současné i budoucí požadavky a potřeby měst i elektrických vozidel, která v nich jezdí,“ uvedl Frank Muehlon, ředitel pro oblast infrastruktury e-mobility společnosti ABB.

Nabíjecí stanice Terra 184 podporuje všechny nabíjecí standardy dostupné na trhu, včetně CCS, CHAdeMO a AC, a lze ji využít pro baterie do 920 V. Umožňuje vysokou míru přizpůsobitelnosti potřebám zákazníků včetně terminálu pro platbu platebními kartami, monitoru a kabelů s délkou 8 metrů pro maximálně pohodlné nabíjení.

Výhodou také je, že provozovatelé modelů Terra 94 a Terra 124 mohou v budoucnu upgradovat tyto stanice na verzi Terra 184 bez nutnosti přidávat další výkonové moduly. Nový model rychlonabíjecí stanice Terra 184 již je na českém trhu a prodává se v celé Evropě. Během srpna se má začít prodávat v Severní Americe a do konce roku by se měla rozšířit i do zbývajících částí světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze