3 tipy, které vám usnadní cestu k elektromobilu

3 tipy, které vám usnadní cestu k elektromobilu

Elektroauta a auta s hybridním pohonem již přestávají být nedostupným produktem technologického vývoje. Jejich pořizovací cena klesá a zároveň vznikají nové programy na jejich podporu, které elektromobily zvýhodňují. Přečtěte si, čeho všeho můžete při výběru využít.

Katalog chytrých aut

Před tím, než se rozhodnete pro konkrétní model, je dobré si udělat přehled o tom, co trh nabízí. Na trhu je totiž už celá řada elektroaut s různými parametry a cenami, proto si je nejprve projděte nabídku a porovnejte jednotlivé modely, například v některém z katalogů chytrých aut.

Nákup auta online? Proč ne

Další hranici internetového prodeje překročil letos na jaře e-shop Alza.cz, když začal auta na elektrický pohon prodávat i online. Jestliže máte svůj model již vybraný, nemusíte dnes ani nikam chodit, stačí vám pár kliknutí a auto vám dopraví až ke dveřím. A zdaleka už se nejedná pouze o všem známé automobily Tesla, i zde se nabídka značek postupně rozšiřuje a variuje.

Dotační programy

S rozvojem osobní elektrodopravy se rozvíjí zároveň projekty na jejich podporu. Jedním z nich je projekt Čistá mobilita od ČSOB. Ta se zaměřuje na co největší využití alternativních druhů paliv a chce dosáhnout lepší kvality ovzduší a snížení znečišťujících látek a skleníkových plynů vznikajících v současné dopravě.

V rámci Čisté mobility můžete využít programy
  • Elektro kredit, který vám pomůže s financováním nového elektromobilu jakékoli značky a modelu, poskytne vám povinné ručení po celou dobu financování zdarma a zároveň zajistí i výhodné havarijní pojištění
  • Hybrid kredit, variantu Elektro kreditu pro vozy s hybridním pohonem
  • Operativní leasing Mobilita+, kdy si vůz jednoduše pronajmete.

Jak elektromobil pojistit?

U ČSOB Pojišťovny můžete samozřejmě pojistit vůz na elektrický pohon i bez využití zmiňovaných programů. Na rozdíl od běžných automobilů se cena povinného ručení neodvíjí od výkonu a objemu motoru, ale je stabilní pro všechny typy vozů - za rok tak zaplatíte nejvíce 4 681 korun.

Možností, jak výhodně pořídit a užívat vlastní elektromobil, je čím dál tím víc. Ať už o jeho koupi teprve uvažujete, nebo jste již majiteli, neváhejte se přijít poradit, případně si domluvit dotační program, výhodné povinné ručení či jiné ČSOB pojištění.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze