Za dva roky přijde elektrické Porsche Macan. Nabídne 600 koní a rychlé nabíjení

Za dva roky přijde elektrické Porsche Macan. Nabídne 600 koní a rychlé nabíjení
Fotografie: Porsche
  • Vůz bude těžit z platformy PPE
  • Nabíjení bude možné výkonem až 270 kW

Porsche pracuje na další generaci SUV Macan. To má dorazit také jako elektromobil a na trh se má dostat počátkem roku 2024. O chystané novince informuje autoblog.com a již nyní se po Německu prohání prototypy. Další generace Macanu bude postavena na architektuře PPE vyvinuté ve spolupráci se sesterskou společností Audi. Menší elektrické SUV přijede v základu se dvěma elektromotory a 100kWh lithium-iontovým akumulátorem. Kombinovaný výkon má dosáhnout 600 koní a točivý moment přesáhne 800 Nm. To je významný nárůst oproti současné generaci se spalovacím motorem, která ve vrcholné specifikaci GTS nabídne 434 koní.

Dost možná ale dojde také na verzi s jedním elektromotorem a menším výkonem. Ta by byla i cenově výhodnější a v rámci platformy PPE by toto řešení bylo plně proveditelné. Elektrická varianta Porsche Macan má nabídnout rozložení hmotnosti v poměru 48 % vpředu a 52 % vzadu. To má přinést vynikající jízdní zážitky a zábavu za volantem. Ve výbavě se ocitne taktéž systém vektorování točivého momentu a systém řízení zadních kol. Největší předností však bude 800V architektura, díky které půjde vůz nabíjet výkonem až 270 kW. Baterie vozu se proto za optimálních podmínek nabije z 10 na 80 % za přibližně 25 minut.

Z hlediska designu se zdá, že si budoucí Porsche Macan vypůjčí některé stylové prvky od Taycanu. Pokud jde o interiér, v něm se má objevit více luxusních materiálů a je dost možné, že Porsche se v kabině nechá inspirovat opět modelem Taycan. Čekat můžeme četné dotykové plochy a ještě větší obrazovku infotainmentu. Další podrobnosti známé nejsou, již nyní je ale jasné, že se máme na co těšit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze