Z elektrické verze kultovního Mustangu se tají dech! 100 km/h zdolá jen za 3 sekundy

Z elektrické verze kultovního Mustangu se tají dech! 100 km/h zdolá jen za 3 sekundy
  • Elektrický Mustang zájemce vyjde přibližně na 7,5 milionu korun
  • Výrobce slibuje dojezd až 200 kilometrů
  • Na trh se dostane pouhých 499 kusů

Anglická společnost Charge Automotive oznámila svůj nový model plně elektrického Mustangu z šedesátých let. Ten se brzy začne vyrábět ve spolupráci se společností Arrival, která má dlouholeté zkušenosti s elektromobily. Elektřinou poháněná vozidla dodává poštovnímu přepravci Royal Mail a UPS, ale například i francouzskému výrobci pneumatik Michelin. Pod kapotou nového Mustangu se tak nachází elektromotor s výkonem 300 kilowatt, kterému bude dodávat energii 64kilowattohodinová baterie.

Podle výrobce bude elektrický Mustang schopný akcelerace z 0 na 100 kilometrů v hodině za pouhých 3,09 sekundy. Baterie zvládne dodat výkon až 300 kW s hnacím momentem 1 200 Nm. V řeči spalovacích motorů se jedná o hodnotu přesahující 400 plnokrevníků. Pěknému zážitku z jízdy dopomůže i avizovaný dojezd 200 kilometrů.

Řidiči jistě ocení i funkci volitelně nastavitelného náhonu všech kol, případně pouze zadní nápravy. Každý z těchto modelů má být navíc vybaven špičkovým infotainmentem, jak je patrné i z videa. Exkluzivní elektrický Mustang zákazníky vyjde přibližně na 7 a půl milionu korun a na trh se dostane pouhých 499 kusů. Zájemci by tedy neměli dlouho otálet.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze