Výměna zadního světla za 100 tisíc Kč? V případě Hummeru EV je to klidně možné

1
Výměna zadního světla za 100 tisíc Kč? V případě Hummeru EV je to klidně možné
Fotografie: GMC
  • Hummer EV má zřejmě nejdražší zadní světlomety na světě
  • I s prací majitel zaplatil přes 100 tisíc Kč

Zatím dost vzácný Hummer EV začíná dokazovat, že jeho servis nebude levnou záležitostí. Jeden z jeho majitelů, který má to štěstí s vozem již běžně jezdit, totiž nedávno musel zamířit do servisu, kde na něj po skončení opravy vyskočilo velmi nepříjemné překvapení. Jak informuje insideevs.com, vše se točí kolem výměny zadního pravého světlometu, která v servisu vyšla na 4 040 dolarů (102 tisíc Kč). Elektrický Hummer má tak nejdražší zadní světlomety na světě a jejich cena překonává i světla ze současné ultraluxusní generace Cadillacu Escalade, u které jeden zadní světlomet vyjde přibližně na 1 300 dolarů (32 tisíc Kč).

Pokud by se náhodou u Hummeru EV pokazila obě světla, celková výměna i s prací by vyšla na 8 tisíc dolarů (202 tisíc Kč). Za takovou částku přitom lze pořídit celkem slušné ojeté auto. A proč je cena světel takto vysoká? Možná to souvisí s nedostatkem čipů, avšak pravděpodobnějším důvodem bude fakt, že v případě amerického offroadu umí jeho zadní světla různé animace a jsou prošpikována ne zrovna levnými mikrokontroléry.

Diskuze ke článku
Marek M.
Marek M.
Na můj vůz stojí jedno přední světlo cca 85 tisíc bez práce, takže na těch 100 by se servis možná i dostal. A to není nejmodernější auto, ale z roku 2013. Holt, chce to havarijní pojištění.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze