Vydrží Cupra e-Racer nápor závodního okruhu? Vůz právě podstupuje testování

1
Vydrží Cupra e-Racer nápor závodního okruhu? Vůz právě podstupuje testování
  • Testování elektrického závodního speciálu probíhalo na závodním okruhu v Zábřehu
  • Dosud byly všechny elektrické, elektronické, akumulátorové, chladicí a poháněcí systémy testovány jednotlivě
  • Výsledky po testování jsou dle slov lidí kolem automobilky pozitivní

Značka Cupra poprvé podrobila testům závodní elektromobil e-Racer na závodním okruhu v chorvatském Zábřehu. Předmětem jízdních zkoušek byla integrace sady akumulátorů do celkové konstrukce závodního vozu.

Dosud byly všechny elektrické, elektronické, akumulátorové, chladicí a poháněcí systémy testovány jednotlivě. První testy integrace všech uvedených prvků a jejich funkcí na závodním okruhu v Záhřebu přinesly týmu Cupra velmi optimistické výsledky. Vysoké teploty na závodním okruhu během testovacích dnů potvrdily připravenost závodního vozu Cupra e-Racer na výzvy závodního nasazení. Hodnocení po prvních testech jsou velmi pozitivní.

Sada akumulátorů tohoto závodního cestovního vozu s elektrickým pohonem je složena z 6 072 válcových akumulátorových článků, což je ekvivalentem akumulátorů pro 9 000 mobilních telefonů. Dojezd závodního vozu e-Racer je díky tomu dostatečný pro účast v závodech nově založeného seriálu E-TCR (Electric Touring Car Races).

Data z těchto testů budou využita k další optimalizaci nastavení jednotlivých systémů. Poté bude přistoupeno k následujícímu vývojovému úkolu, který se zaměří na provozní vlastnosti vozidla.

Dr. Matthias Rabe, člen představenstva společnosti SEAT odpovědný za výzkum a vývoj, se nechal slyšet: „Se závodním vozem Cupra e-Racer chceme posunout okruhové závody na novou úroveň. Dokážeme tím, že jsme schopni nově definovat motoristický sport a dosáhnout úspěchu. Motoristický sport je jedním z pilířů značky Cupra a jsme hrdí na náš tým, který proměnil tento závodní cestovní elektromobil v realitu.“

Diskuze ke článku
Jmeno
Zábřeh a Záhřeb jsou dost odlišná města dost daleko od sebe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze