Vozy Tesla nově nesmí parkovat v čínských vojenských oblastech

1
Vozy Tesla nově nesmí parkovat v čínských vojenských oblastech
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Nově se zákaz vztahuje i na parkování v areálech vojenských prostor
  • Hrozbou pro Čínu je především kamera u vnitřního zpětného zrcátka

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Čína zakázala vozy Tesla ve státní sféře. Nyní celý problém začíná narůstat na rozměrech, protože nově se zákaz rozšířil. Podle insideevs.com nově všichni majitelé vozů Tesla, kteří pracují nebo žijí v čínských vojenských komplexech, musí parkovat mimo areál. Čínská armáda je znepokojena hlavně tím, že Tesla shromažďuje nepřeberné množství dat, které nejde jakkoliv kontrolovat.

Prakticky nikdo tak nemá kontrolu nad tím, co vše Tesly dokáží monitorovat skrze svou kameru u vnitřního zpětného zrcátka. Proto hrozí riziko, že by mohlo dojít k úniku citlivých informací. Nové nařízení bylo vydáno celému vojenskému personálu, přičemž podle Tesly se Čína bojí naprosto zbytečně. Podle ní jsou zásady ochrany osobních údajů společnosti Tesla v souladu s vnitrostátními zákony a místními předpisy v Číně. I přesto ale na zákazu parkování ve vojenských areálech Čína trvá.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Tak kdo si myslel, že v době, kdy musíte na kameru upozornit cedulkou na baráku, kdy vám zaměstnanci musí podepsat (radši) gdpr, kdy nesmíte skadovat záznamy z kamer dýl než...bude jezdit Tesla s x kamerama všude po světě? Spíš mě překvapuje, že na to přišli až tak pozdě. Měl jsem dřív super zařízení pro použití ve fabrikách, ale bohužel na bázi kamery...dost často neprůchozí, natáčelo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze