Volkswagen obnovuje výrobu ve svých závodech

Volkswagen obnovuje výrobu ve svých závodech
Fotografie: volkswagen.com
  • Volkswagen osobní vozy zahájí v týdnu od 20. dubna výrobu v Cvikově a Bratislavě
  • Od 27. dubna budou postupně obnovovat výrobu ostatní výrobní závody značky Volkswagen v Německu, Portugalsku, Španělsku, Rusku, Jižní Africe a Severní i Jižní Americe

Výrobní závody značky Volkswagen osobní vozy postupně znovu obnoví produkci. Výroba se v týdnu od 20. dubna rozběhne nejprve v Cvikově v Německu a v Bratislavě na Slovensku. V týdnu od 27. dubna bude výroba po přerušení opět zahájena i v ostatních německých výrobních závodech a také v Portugalsku, Španělsku, Rusku a USA. V průběhu května bude postupně následovat spuštění výroby rovněž v Jižní Africe, Argentině, Brazílii a Mexiku.

Ralf Brandstätter, provozní ředitel značky Volkswagen, k tomu řekl: „Rozhodnutími spolkových a zemských vlád, jakož i uvolňováním opatření v dalších evropských státech byly vytvořeny rámcové podmínky pro postupné obnovení výroby. Volkswagen se na tento krok v uplynulých týdnech intenzivně připravoval. Kromě sestavení rozsáhlého seznamu opatření na ochranu zdraví zaměstnanců jsme intenzivně pracovali také na obnově našich dodavatelských řetězců.“ Pro výrobní závody Volkswagen v Německu tak platí i nadále zkrácená pracovní doba. Po obnovení výroby se však bude počet zaměstnanců, zařazených do programu zkrácené pracovní doby, postupně snižovat.

Obnova výroby bude probíhat v závislosti na aktuální dostupnosti dílů, státních nařízeních v Německu a Evropě, vývoji poptávky na trzích a možnostech jednotlivých závodů. Naprostou prioritou je přitom vždy dodržování přísných opatření pro ochranu zdraví zaměstnanců.

Andreas Tostmann, člen představenstva odpovědný za výrobu a logistiku značky Volkswagen, řekl: „Obnova naší výroby a logistiky bude postupná a dobře organizovaná. Zdraví našich zaměstnanců má přitom nejvyšší prioritu. Stobodovým plánem zajistíme bezpečnost pracovních činností a maximální ochranu zdraví. Velmi odpovědným přístupem se chceme podílet na znovuoživení ekonomiky a zajistit dodávky automobilů z našich závodů našim prodejcům a zákazníkům.“

Společnost využije při obnově výroby také zkušenosti ze svých výrobních závodů v Číně, kde byl úspěšně realizován velký počet důsledných opatření na ochranu zdraví. Výroba v Číně již znovu běží v 32 z 33 tamních výrobních závodů. Mezi čínskými zaměstnanci se nevyskytl jediný případ onemocnění COVID-19. Volkswagen i nadále velmi aktivně sleduje situaci vyvolanou na celém světě koronavirovou pandemií. Další kroky budou přijímány na základě výsledků diskuzí a jednání v rámci koncernu Volkswagen, a to s přihlédnutím k doporučením renomovaných institucí, jakou je například Ústav Roberta Kocha.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze