V New Yorku bude k vidění klasické elektrické Mini

V New Yorku bude k vidění klasické elektrické Mini
  • První čistě elektrický vůz značky bude představen v roce 2019
  • Jako základ pro Mini Electric posloužil pečlivě zrenovovaný exemplář jednoho z posledních modelů klasického Mini Cooperu
  • V roce 2008 tato značka představila MINI E postavené na předchůdci současného 3dveřového MINI

Mezinárodní autosalon v New Yorku se koná od 30. března do 8. dubna 2018 a britská automobilka MINI ukáže staré, klasické MINI s elektrickým pohonem.

Klasické Mini Electric kombinuje historický vzhled oblíbeného malého vozu s elektrickým pohonem. MINI Electric Concept mělo premiéru na frankfurtském autosalonu 2017, kde jsme se na něj sami mohli podívat. První čistě elektrický vůz značky bude představen v roce 2019 – právě v 60. výročí klasického Mini. Plně elektrický sériový model, který je momentálně ve fázi vývoje, bude postaven na 3dveřovém MINI a začne se vyrábět příští rok v továrně MINI v Oxfordu.

V roce 2008 tato značka představila MINI E postavené na předchůdci současného 3dveřového MINI. Vyrobilo se jich přibližně 600 kusů, které byly využity k reálným testům v každodenním provozu. V novém modelu, plug-in hybridním MINI Cooper SE Countryman ALL4, poskytuje kombinace spalovacího motoru s elektrickým pohonem celkový výkon 224 koní a zajišťuje hybridní pohon všech kol. Pro efektivní akceleraci využívá potenciál obou motorů, přičemž až do rychlosti 125 km/h může jet čistě na elektrický pohon. Díky těmto vlastnostem je MINI Cooper SE Countryman ALL4 významným příspěvkem k celosvětovému úspěchu elektrifikované flotily vozů od BMW Group.

Naproti tomu u klasického Mini Electric, které bude představeno v New Yorku, posloužil jako základ pečlivě zrenovovaný exemplář jednoho z posledních modelů klasického Mini Cooperu. Červený lak karoserie je doplněn o kontrastní bílou střechu a charakteristické pruhy na kapotě se žlutým logem MINI Electric v emblému značky a na středech kol.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze