V Česku vyrostou už příští rok další 4 ultra-rychlé nabíjecí stanice IONITY

4
V Česku vyrostou už příští rok další 4 ultra-rychlé nabíjecí stanice IONITY
Fotografie: ionity.com
  • První nabíjecí stanice IONITY se otevře ještě letos, a to konkrétně kousek od Berouna
  • Další stanice posléze vyrostou například na dálnicích D11, D2 a D1
  • Nabíjení bude za jednorázovou cenu 205 Kč bez ohledu na to, kolik energie nabijete

Panevropská síť ultra-rychlých nabíjecích stanic IONITY , za kterou stojí přední světové automobilky, se rychle rozrůstá. Momentálně je po celé Evropě v provozu více než 170 stanic, dalších 70 se staví a do dvou let má počet nabíjecích míst dosahovat úctyhodného čísla 400. Do tohoto počtu budeme moci započíst také několik stanic v Česku.

Mapa plánovaných nabíjecích stanic IONITY

Letos se v Česku spustí první IONITY u Berouna na dálnici D5, která se stane nejrychlejší nabíjecí lokalitou v Česku. Brzy se ale dočkáme dalších. Ministerstvo dopravy na konferenci Čistá mobilita v chytrých městech konané na veletrhu e-Salon oznámilo, že v příštím roce v Česku vyrostou další čtyři nabíjecí lokality IONITY s tím, že je již v plánu jedna i na rok 2021.

Jedna bude u dálnice D5 u hraničního přechodu Rozvadov, kde svoji ultra-rychlou nabíjecí stanici staví také E.ON. Další dvě najdeme na strategickém umístění u dálnice D1 v obou směrech zhruba na 100. kilometru. IONITY stanice se dočká také hradecká dálnice D11 zhruba na 20. kilometru u Prahy. Poslední plánovanou lokalitou pak je dálnice D2 mezi Brnem a Břeclaví.

Přesné termíny spuštění nebo umístění nových lokalit IONITY zatím nejsou známé. Všechny nové stanice by měly disponovat čtyřmi nabíjecími stojany s výkonem 350 kW. Za nabití se u IONITY bude platit jednotná částka 205 Kč.

První Ionity v České republice

Diskuze ke článku
CarlosEV
na tom Rozvadově bude úplně přetlak ... Ionity, MOL, Eon ... kdo další ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze