Už zítra odstartuje první letošní závod Formule E

Už zítra odstartuje první letošní závod Formule E
  • V Buenos Aires na jezdce čeká okruh o délce 2 480 metrů
  • Na třetí vítězství v řadě bude útočit Sébastian Buemi

Už za pár hodin bude odstartován první letošní závod Formule E. Třetí závod v sezóně jezdci obkrouží na okruhu v Buenos Aires. Ten má délku 2 480 metrů, na nichž jezdce čeká hned 12 zatáček.

Zítra dopoledne budou probíhat volné tréninky a v přesné poledne středoevropského času odstartuje kvalifikace. Hlavní závod začne v šestnáct hodin středoevropského času.

První závod sezóny proběhl v Hong Kongu a ovládl jej Sébastian Buemi. Stejného vítěze měl i druhý závod, který hostil okruh v Marakéši. Dokáže Sébastian Buemi obsadit první místo i do třetice? Velkou motivaci Buemiho bude mimo jiné porazit José María Lopeze, který bude startovat na domácí půdě.

Okruh v Buenos Aires

Když po dvou závodech okupuje první příčku mezi jezdci již zmíněný Sébastian Buemi, kdo se nachází na dalších pozicích? Na druhém místě se ztrátou 22 bodů je brazilský pilot Lucas Di Grassi. Pohárové příčky uzavírá syn slavného pilota Formule 1 Alaina Prosta Nicolas. V žebříčku konstruktérů je na vedoucí příčce Renault e.dams, na druhé pozici ABT Schaeffler Audi Sport a první trojici uzavírá Mahindra Racing.

Zdroj: fiaformulae.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze