Už si můžete koupit i plug-in hybridní BMW X2. Co nabídne?

1
Už si můžete koupit i plug-in hybridní BMW X2. Co nabídne?
Fotografie: bmw.com
  • Maximální výkon je 220 koní a 385 Nm točivého momentu
  • Papírový dojezd na baterii je 57 kilometrů
  • Z domácí zásuvky se baterie nabije za pět hodin

BMW rozšiřuje elektrifikovanou modelovou nabídku o BMW X2. O pohon se bude starat benzinový tříválec o výkonu 125 koní a 220 Nm točivého momentu. Elektromotor přidá 95 koní a kombinovaný výkon je 220 koní a 385 Nm točivého momentu.

Jedná se o čtvrtou generaci pohonného ústrojí, které BMW osazuje do svých plug-in hybridních modelů. Výkon se přenáší přes automatickou šestistupňovou převodovku Steptronic. Plug-in hybridní BMW X2 má pohon všech kol. I na mokru by měla být k dispozici lepší trakce, která papírově znamená zrychlení z klidu na sto 6,8 sekundy.

Elektrická energie je uložena v lithium-iontové baterii. Díky nejmodernější technologii bateriových článků má vysokonapěťová baterie obzvláště vysokou energetickou hustotu. S kapacitou deset kWh umožňuje novému BMW X2 xDrive25e ujet ve zkušebním cyklu EU čistě na elektřinu až 57 kilometrů. Zcela vybitou vysokonapěťovou baterii lze kompletně nabít z domácí elektrické zásuvky v průběhu přibližně pěti hodin, přičemž na 80 % její celkové kapacity se nabije za 3,8 hodiny. Plné nabití vybité baterie pomocí nabíjecí stanice BMW i Wallbox trvá přibližně 3,2 hodiny, na 80 % celkové kapacity se nabije za 2,4 hodiny.

K dispozici je hned několik módů pro optimální spotřebu. Jako alternativu ke standardnímu nastavení AUTO eDRIVE lze aktivovat čistě elektrický režim MAX eDrive, v němž nové BMW X2 xDrive25e dosahuje maximální rychlosti až 135 km/h. Režim SAVE BATTERY nabízí možnost zachovat stav nabití akumulátoru během jízdy nebo ho zvýšit pomocí rekuperace. Tímto způsobem je možné například uchovat nabití baterie pro následnou čistě elektrickou jízdu v městských oblastech.

Plug-in hybridní model má variabilně využitelný interiér. Jsou-li v poměru 40:20:40 dělená opěradla zadních sedadel sklopená, vzroste kapacita zavazadlového prostoru ze 410 na 1 290 litrů. Pro BMW X2 xDrive25e specifická standardní výbava zahrnuje akustické varování chodců a také 17palcová kola z lehké slitiny, dvouzónonovou klimatizaci a standardní klimatizaci, kterou lze ovládat na dálku chytrým telefonem přes aplikaci BMW Connected. Hybridně-specifické ukazatele na kontrolním displeji řidiči mimo jiné poskytují informace o směru toků energií, aktuální a předchozí spotřebě a také o celkovém počtu kilometrů ujetých na elektrický pohon, respektive na pohon spalovacím motorem. Nové BMW X2 xDrive25e je k dispozici ve výbavových linií Advantage, Advantage Plus, M Sport a M Sport X.

Diskuze ke článku
CarlosEV
podle těch údajů to umí nabíjet ze zásuvky 1fx10A (2.3kW) a AC nabíjení 1fx16A (3.6kW) ... to je bída na rok 2020

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze