Toyota spouští v Honolulu službu sdílení automobilů

Toyota spouští v Honolulu službu sdílení automobilů
  • Sdílení aut nese název Hui a v nabídce je 70 vozidel Toyota a Lexus
  • Vše včetně odemykání vozidla probíhá přes aplikaci
  • Nyní jsou k dispozici modely jako Prius, Camry XSE či Lexus RX350

Výlet na pláž a rychlé pochůzky po městě, ale i každodenní dojíždění do práce. To vše je nyní pro obyvatele i návštěvníky Honolulu opět o něco snazší, neboť právě začíná fungovat nové pokrokové řešení mobility s označením Hui – služba sdílení automobilů s půjčováním a vracením vozidla na stejném stanovišti. Služba Hui, provozovaná firmou Servco Pacific která je distributorem vozů Toyota na Havaji, využívá vlastní globální platformu služeb mobility (MSPF) od Toyoty a uživatelskou mobilní aplikaci vyvinutou firmou Toyota Connected North America (TCNA), která je obchodní jednotkou Toyoty zaměřenou na globální technologické strategie.

Mobilní aplikace Hui pro systémy iOS a Android nabízí 70 vozidel Toyota a Lexus s možností pronájmu na konkrétní hodiny nebo dny. Auta jsou k dispozici na 25 snadno dostupných stanovištích po celém Honolulu. Do první fáze programu jsou zapojeny modely Toyota Prius, Prius Prime, Camry XSE a dále Lexus RX350 a RX F Sport. Vozidla Hui parkují na vyhrazených stanovištích, kde si je uživatelé mohou pohodlně vyzvednout a opět zaparkovat.

Toyota Prius

Aplikace podporuje nejrůznější nástroje pro správu vozového parku a také funkce pro identifikaci a prokazování identity řidičů nebo správu plateb. Vozidla Hui jsou kromě toho vybavena jednotkou SKB (Smart Key Box) od Toyoty, která generuje digitální klíče, s jejichž pomocí si může uživatel vozidlo prostřednictvím chytrého telefonu odemknout či zamknout a nastartovat.

Ze služby Hui máme ohromnou radost, protože jde o revoluční změnu ve způsobu sdílení automobilů,” říká Zack Hicks, generální ředitel a prezident TCNA, resp. ředitel pro digitální technologie společnosti Toyota Motor North America. „Uvedený program se snadno používá a je pohodlnější než klasická služba autopůjčovny – v ceně rezervace jsou i typické příplatky, jako je palivo a pojištění. Díky pevným vazbám společnosti Servco se spotřebiteli a rozsáhlým znalostem trhu bude Hui zdaleka nejdostupnější službou sdílení automobilů v Honolulu.”

Hui je nejprogresivnější službou sdílení automobilů dostupnou na Havaji a současně je významným milníkem pro Servco i Toyotu,” uvádí Mark Fukunaga, generální ředitel společnosti Servco. „Z pohledu obyvatel i návštěvníků Honolulu hledajících vůz představuje Hui novou alternativu, která doplňuje jiné stávající služby mobility, jako je například sdílení jízdních kol, organizovaná spolujízda nebo veřejná doprava, a tak jsme nesmírně rádi, že spotřebitelé už mohou tuto technologii využívat.”

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze